香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 路邊社消息 海盈未舖水喉管 2019才入伙
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...8
支持鍵盤翻頁

冷静啲,你諗下佢個日期改完又改,又要fit 到我地輪候個number,其實我地好被動,大家都係估估吓,不如放鬆...
babeshu 發表於 2018-07-20 13:29:57 原文

我系兼職+FREELANCE 人口 畢業幾年la!!

旅行就無...工作所需成日飛大陸= =""

又要fit 到我地輪候個number<-我知有批G127 派問題單位..好懷疑留海盈比呢批人
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #20 babeshu
唔係咁容易有平常心, 葵翠鉛水事件對近期入伙公屋肯定有一定影響 ,相信房署一定會更小心,謹慎去檢驗水喉……
分享 分享 讚好人數:1查看名單

兵慌馬亂,人心惶惶。
G129

我系兼職+FREELANCE 人口 畢業幾年la!!
旅行就無...工作所需成日飛大陸= =""
又要fit 到我...
CC030 發表於 2018-07-20 13:34:07 原文
我有留意到前面number有啲派得5好,eg. 3順&問題單位,我覺得佢地好大機會再派係派到海/蘇。其實就算知道日期,我地可以做d ?

我有留意到前面number有啲派得5好,eg. 3順&問題單位,我覺得佢地好大機會再派係派到海/蘇。其實就算知道日...
babeshu 發表於 2018-07-20 13:44:58 原文

記得上次 3月19-22/23號 (有人S4) <--一心以為安泰  點知派骨
3月27號(星期一)S4 <---就派安泰

差果幾日,其實安泰一早知道可以派超過15日..轉區一次已經解決到問題...甘就驚多幾個月...所以只要知道第一日預派日..和最後一日預派日  世界已經大不同本帖最後由 CC030 於 2018-07-20 13:52:55 編輯

記得上次 3月19-22/23號 (有人S4)
CC030 發表於 2018-07-20 13:52:06 原文
我知差一日已經好大分別 但網上處理轉區要時間 你再轉返黎分分鐘MISS左成個派新樓過程

我知差一日已經好大分別 但網上處理轉區要時間 你再轉返黎分分鐘MISS左成個派新樓過程
babeshu 發表於 2018-07-20 13:57:08 原文

我知,但好多都系好前號了D人,已經派兩次3次的 3日已經可以轉區.
都要看號碼而定

而好似安泰甘超過15日一定趕到..
但如果海盈得10日.就要看情況 本帖最後由 CC030 於 2018-07-20 14:01:14 編輯

babeshu 發表於 2018-07-20 13:57:08 原文

上次有club友派吾到水泉澳,就要等到迎東開派先至有樓,唉我仲未S2,如果搭吾到蘇屋尾班車,可能就要2019年7月喇
市2-G1314_2012年9月
(2018年3月8日S1,5月28日見主任,10月10日S2,???S3,30號S4,11月3日派港島耀東)
特快2015_P175XX,2016_P117XX,2017_P66XX,2018_P17xx

上次有club友派吾到水泉澳,就要等到迎東開派先至有樓,唉我仲未S2,如果搭吾到蘇屋尾班車,可能就要2019...
mingming949 發表於 2018-07-20 14:03:15 原文

蘇屋..9月都5知得未...容不易KO 我3次
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我知,但好多都系好前號了D人,已經派兩次3次的 3日已經可以轉區.
都要看號碼而定
而好似安泰甘超過15日一...
CC030 發表於 2018-07-20 14:01:00 原文
呢個真係難搞啦~ 5知club友有冇成功例子可以分享下

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖