香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 葵翠邨 » 咁拒絕既話計唔計一次?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

裝個濾水器,點都好過再排過公屋啦,仲要唔知房署派咩比你喎
2007 申請擴1 U0275xxxx
2010 轉擴2, 2017/8 審查 (過額), 2018/2 上訴, 2018/3/6 再審查
2018/3/23 派迎東超低層, 2018/3/27 拒絕, 2018/5/3 見拒絕字
2018/6/19 S2, 2018/7/7 S4, 2018/7/10 葵翠, 2018/7/13 簽約,取匙
分享 分享 讚好人數:1查看名單

幫倒手就緊係好喇! 但係點解有兩個單位之前政黨驗有鉛水, 現在政府幫佢再驗就唔肯比政府驗, 如果d水有問題,...
ckw1213 發表於 2018-07-21 11:59:28 原文
身有屎咪唔俾政府驗囉 殺頭生意有人做,蝕本生意無人做,明眼人都睇到又係某政黨搞事,果兩個用戶有無收錢或利益大家諗下拉

裝個濾水器,點都好過再排過公屋啦,仲要唔知房署派咩比你喎
yan_7 發表於 2018-07-21 12:36:47 原文
快d派屋比我, 死就死喇! 我唔飲水都得, 我改飲可樂!  
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

身有屎咪唔俾政府驗囉 殺頭生意有人做,蝕本生意無人做,明眼人都睇到又係某政黨搞事,果兩個用戶有無收...
wilsonwong999 發表於 2018-07-21 12:37:37 原文
大佬呀! 為咗香港人, 為咗正義就唔好講錢喇! 出錢出力都要喇! 激死!  
今期特快P018xx

果2個單位有冇改裝過d喉管?唔好小事化大拖延其他邨!

有人唔要咩?可以派给我,我发梦都想派到+1
擴2人,  1338xxx-
20/12/2018   S1
22/2/2019    S4
23/2/2019 派滿東低層接受

幫倒手就緊係好喇! 但係點解有兩個單位之前政黨驗有鉛水, 現在政府幫佢再驗就唔肯比政府驗, 如果d水有問題...
ckw1213 發表於 2018-07-21 11:59:28 原文

呢D很難說,咩情況下取水, 用咩STANDARD邊個知, 但最緊要吾好亂話人, 買個濾水器, 消委會己經做個測試,上網搵下就有啦 本帖最後由 王大媽 於 2018-07-21 19:03:55 編輯
U04376XXX-1人擴展(11/2017藍卡)
26/8/2022 審查,  13/9黃字, 30/9合格, 5/10收合格信
2022 特快#P169XX ,2023年1月拎鎖匙簽約, 2023月3月入伙

G124 擴4 迎東 拒絕 石圍角 拒絕 24/1/18 S2, 26/1/18 S3, 30/1/18 S4 2/2/18 收信 感恩

呢D很難說,咩情況下取水, 用咩STANDARD邊個知, 但最緊要吾好亂話人, 買個濾水器, 消委會己經做個測...
王大媽 發表於 2018-07-21 19:03:02 原文
咁咪就係囉! 果兩個單位係咪要比政府取水, 拎多幾個sample比國際標準化驗所, 驗清楚食水喺咪鉛超標, 而家呢兩個單位唔比人再驗, 好心幫手嘅政黨都唔知點幫佢! 如果d水有問題點可以買個濾水器就算, 咁比政府不了了之嗎?  
今期特快P018xx

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖