香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 白田邨 » 蘇屋二期各座將陸續10月前完工, 房處何時為白田安排掉遷??
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...7
支持鍵盤翻頁

回應 #20 ckw1213
可以申請掉遷 蘇屋, 或 留低等 新白田, 自己揀
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你掉轉左喇
派左既先系11-13
等緊派既系7,8,9
ksw822 發表於 2018-09-19 12:03:04 原文

我成日以為先派係數字細D,因為蘇屋我唔識分號數,只知名
終於安居海盈,祝各位早日上樓安居樂業!感恩~

回應  ckw1213
StarWarHim 發表於 2018-09-19 12:10:35 原文

吓 重未確認幾多户等白田 幾多户確認去蘇屋架?咁550户唔可能夠全部白田户吧?
市3 G13230   終極四派 18/10/19 取匙 石硖尾美菖樓高層 結束6年9個月輪候編配階段。

回應  ckw1213
StarWarHim 發表於 2018-09-19 12:10:35 原文
其實你都唔洗咁擔心, 房署實會預留多過要實派單位俾你哋揀既。
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。

回應 #23 metaltse
係呀, 最重要係, 申請左掉遷, 唔鍾意可以返去白田等, 有機會D人覺得 申請左先都無壞, 睇下都好....隨時千幾戶申請都唔出奇, 佢地真係好SEVEN, 忍唔住都要爆一句粗 正白痴!!

回應 #24 ckw1213
我唔係擔心無樓, 我係心急 早D揀樓, 早D確定點裝修....想最短時間攪掂晒 盡快入伙, 但我到依家都唔知其實等緊乜野, 連申請都未開始, 佢地手腳咁慢, 有排都唔洗入伙
分享 分享 讚好人數:1查看名單

是不是重建通常會由最就近的新落成屋村接收?
白田重建戶會不會派去海盈?

回應  ckw1213
我唔係擔心無樓, 我係心急 早D揀樓, 早D確定點裝修....想最短時間攪掂晒 盡快入伙, ...
StarWarHim 發表於 2018-09-19 12:25:25 原文
你幾多人? 你揾定蘇屋平面圖, 計劃咗先。我未知派去邊都睇晒地磗, 電器啦!  
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。

回應 #27 macnew
講左只會去蘇屋, 唔會去其他新樓屋村

有confirm過嗎?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖