香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 想請問大家我哋有冇入伙攻略?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

應該就冇啦!有就簽意向書果日就比咗啦
我見就有張單張同文件夾
*~Vicky6v6~* 發表於 2018-10-07 11:01:11 原文
你睇下最新嘅comment!!!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

入伙攻略當然會為大家準備喇~
大家如有什麼資訊想知都可以留言,我們會加埋入去  
黃永威Ray 發表於 2018-10-08 15:35:20 原文
多謝黃議員!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

Like 係冇用架,唔係承诺黎ga ma.
出个post, 誠邀
楊彧議員
鄒議員
黄永威先生等
幫忙做一个類似内容的《...
Marble2016 發表於 2018-10-07 22:44:01 原文
睇下最新comment

黃永威Ray 發表於 2018-10-08 15:35:20 原文

太好了 !

你為本邨居民謀福祉, 真係一個好好的父母官 !!

我❤️公屋!

谢谢黄生答应預備《海盈入伙手册》!
这對街坊入住本區有極大幫助。

早前您们在預派時已派了一份入伙小册子,知道您们手上已有一些資料,現为我们再額外搜集其他资料,真是/萬分感激啊!

其实,碩門蘇屋等入伙手册有很多所有屋邨都適用的資料,海盈入伙手册是否也可採用類似碩門手册的目錄呢?

目錄

1.海盈村入伙篇
    a入伙程序
    b入伙須知
    c装修資讯
2.社區設施篇
    a鄰近設施
    b西九區設施
3.交通設施篇
    a鄰近交通
    b地鐵西鐵及機場快線
4.教育及社福支援
    a轉校須知
    b西九學校資訊
    c社福政策
    d社區優惠
5.常用資訊
    水电煤警平安鐘
    等電話資料本帖最後由 Marble2016 於 2018-10-08 18:26:11 編輯
波子U0391
分享 分享 讚好人數:2查看名單

可否提供各單位內詳細尺寸圖則,謝謝!
G128XXX市5
2018年2月8日s1,3月15日審查,7月19日s2,9月4日s3,9月7日s4
頭彩海盈

你睇下最新嘅comment!!!!
imelolo 發表於 2018-10-08 16:19:37 原文

勁喎多謝你!
樂在海盈邨~

勁喎多謝你!
*~Vicky6v6~* 發表於 2018-10-08 19:14:39 原文

唔係多謝我啊係多謝黃先生!我仲未有時間搵佢,佢自己已經答應了。 真開心。

可否提供各單位內詳細尺寸圖則,謝謝!
mdrastt69 發表於 2018-10-08 18:33:00 原文

這兒置顶帖子已有。
波子U0391

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖