香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 蘇屋邨 » 請問經濟有困難既人有冇得申請裝修津貼?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...20
支持鍵盤翻頁

有自願團體,幫助困難人仕,做簡單裝修,用膠板舖地。
安達,啟业,最後派苏屋2016.April,愛拼才会贏。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

請大家手下留情 如果係經常騙福利的一群就知頭知路不用上來比人插 香港仍然有很多人需要支援
分享 分享 讚好人數:2查看名單

可以找D有幫人維修義工的機構問
G1281擴5 2003擴3申請多得董伯伯的8萬5三年內進健明>愛東,分户後無要中轉於2011年07月再申請收到藍卡擴3>11-2011補文件> 2013加擴4-2016加擴5>2018-2:S2>18-7-18:S3>23-7-18S4>26-7-18收预派滿東高層要
分享 分享 讚好人數:0查看名單

本人係單親綜援戶,派左新樓冇錢做基本裝修,如鋪地,綜援個邊話我非長者及傷殘人士,所以冇呢啲額外津貼,...
yukielam522 發表於 2018-10-13 05:21:14 原文
可以上網打裝修義工團體找找。
蒙查查首派石竹樓中底層

冇。使吾使幫你手問下可吾可以申請埋旅行津貼?香港福利已經好好,請善用。
包仔 發表於 2018-10-13 05:32:38 原文

請問你是法官嗎?有証據人家行騙嗎?以人家說單親,經濟有困難下!
蒙查查首派石竹樓中底層

就算行騙都好,好過將納稅人的錢放落海起島,再來一個山竹再用納稅人的錢修理個殘島,沒下沉的話!
蒙查查首派石竹樓中底層

回應 #2 包仔 唔洗落井下石,
G1305…擴4。2012-6蓝卡
第一次派滿東邨、
第二次派長青邨,
第三次派駿洋邨低層,接受。

請問你是法官嗎?有証據人家行騙嗎?以人家說單親,經濟有困難下!
lamkw126 發表於 2018-10-13 10:19:54 原文
我依家有話行騙咩?你見過人哋所有銀行户口? 你繼續攞你嘅綜援啦。 呢樣嘢連政府都唔成立嘅嘢, 你憑乜嘢話我係咪法官呀? 憑你都係綜援戶,同病相憐?本帖最後由 包仔 於 2018-10-13 10:40:20 編輯
安居駿洋,加油...

鋪住膠地板先
市3-G13097xxxx(2012年7月藍卡)
蘇屋荷花樓(首派)
1/3 取匙   18/10 簽意向書   11/10 收信   
8/10(S4)    4/10  (S3)    11/5(S2)

回應  包仔 唔洗落井下石,
law_dicky0303 發表於 2018-10-13 10:32:39 原文
我唔介意人哋攞 綜援, 但就好介意某D連政府未支援都要攞盡著數的綜援戶,政府部門答咗冇支援, 都仲要走嚟問
安居駿洋,加油...

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...20
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖