香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 欣安邨 » 巡查疑問
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

唉!公有理,婆也有理
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都只係一個普通租戶
只係我簽任何文件之前都會細心睇一次
當日我簽租約時我睇得耐左
果位職員都串...
羊先生 發表於 2011-7-11 13:50:43

其實好多會員都POST過依條例出黎~

其實好多會員都POST過依條例出黎~

kapo 發表於 2011-7-12 02:07:12

我真係有問架
[img]http://holland/6hV[img]

我在現時的公屋(低層)住了5年, 樓上晾衣滴水我投訴了5年...
房署管理職員來到,很多時天色無咁好睇唔到第幾層滴水, 佢就同我講,有住戶唔比佢入屋,佢無符~
所以我覺得實際上入屋巡查很難

回應 24# mingg0

食環署有無去問過?

回應 25# sfkwong

唔想搞囉,我都搬了,留給下一手再跟進吧~
其實我想講的是 "入屋巡查唔係咁容易"

最近欣安風聲鶴淚,都為拆唔拆固定裝置,
有人巡查發警告信等問題議論紛紛,
我唔係想再討論拆唔拆的問題,...
Sharis 發表於 2011-7-10 22:55:04

一個字,贊!

道理接受  行動照舊

道理接受  行動照舊

我在現時的公屋(低層)住了5年, 樓上晾衣滴水我投訴了5年...
房署管理職員來到,很多時天色無咁好睇唔到第幾...
mingg0 發表於 2011-7-12 12:10:14

可以用望遠鏡+強力射燈,光線射向滴水位置,水會反光

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖