香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 滿東邨 » 有冇師兄街坊用緊煤氣公司的乾衣機?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

我都想,但我個裝修師傅話,無得装,完全唔夠位。
超先生1234 發表於 2019-01-31 10:55:08 原文
可以去煤氣公司問下,啲職員會知係個單位可以點裝既
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我是滿東邨3-4人單位,點安裝先至合理,好唔好用? 用耐咗,有冇問題? 蠻煩分享。我報裝咗,師傅準備上門安...
shengnet 發表於 2019-01-31 09:20:22 原文
歡迎加入煤氣乾衣機大家庭!係好好用、有人話用咩抽氣扇定浴室寶乾衣真係笑左出黎、咁大個地方 “up” 住啲衫乾衣邊有力、當個廁所係乾燥室咩、 慳果少少咁辛苦為乜

想知費用高唔高
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #13 baal999

唔该嗮,我宜家是先装,再设计个柜

回應 #22 leungwaishing梁

唔该嗮

回應 #6 stan

唔该嗮

唔覺有縮水 用緊覺得好方便 乾得好快
andrewh 發表於 2019-01-31 16:04:58 原文
TGC staff 建議棉質衣物買大半個碼至一個碼
N年前: 新1 U0180
參照11/2012 G13172xx-13196xx
5/14: 擴2  8/14: 擴3  9/15: 擴4  
S1: 27/6/18,1X/8有期,21/8見
S2: 4/12 S3: 3/1 S4: 4/1 收信: 5/1
S5: 11/1 取匙, 得享安居

當然係兩條喉,但要响窗囗預兩個窿排氣,會做一高一低走定兩條平排,另外喉管會唔會外露影响觀感等等。
gt1205 發表於 2019-01-31 16:05:32 原文
平排好似慳位d   
S2: 4/12 S3: 3/1 S4: 4/1 收信: 5/1

想知費用高唔高
潼喜 發表於 2019-01-31 23:20:00 原文
TGC staff話, 全屋最大煤氣用量係熱水爐

乾衣機同抽油煙機相對費用較低本帖最後由 baal999 於 2019-02-01 06:38:21 編輯

煤气乾衣機,一定好過用抽湿機,乾完啲衫,又松又軟 。想知啲喉點走?去我post度睇,有图片有资料 ;06...
kenleumg 發表於 2019-01-31 16:26:36 原文
請問,相中洗衣杋高度85cm或是……?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖