香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區4人 » 家住九龍, 獲派華富, 點攪?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...6
支持鍵盤翻頁

預咗地區一定唔係你住開嘅地方㗎啦,依家又唔係你揀樓嚟買
AAA08 發表於 2019-03-06 08:11:54 原文
明白唔係揀樓,但本身係順利附近住,
見之前大家話順利係骨,
但對我黎講係肉,
諗住應該中啦,點知派
華富,真係覺得房署安排
好攪笑je
G1281xxx 市四
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #21 donliu

咁簡單啦,拒絕華富,填要順利,相信有用過填要新樓
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應  donliu

咁簡單啦,拒絕華富,填要順利,相信有用過填要新樓
AAA08 發表於 2019-03-06 08:24:48 原文
無填過新樓,基本上只係見主任時講屋企住人住順利,
盡量安排九龍就好,諗住之前
大把人中順利,應該無走雞啦

另外,可以拒絕時,註明地方嗎?
G1281xxx 市四

無填過新樓,基本上只係見主任時講屋企住人住順利,
盡量安排九龍就好,諗住之前
大把人中順利,應該無走...
donliu 發表於 2019-03-06 08:29:54 原文
你註明: 希望派順利、順天、順安近家人方便照顧年紀大父母
牛耕田馬食穀,各有各的福

回應 #1 donliu

上次見過有個post,但我搵唔番,有一個申請人,又係想近番屋企人條村,果條村又係傳說中啲舊樓骨,佢好似搵左屋村辦事處寫封信,夾埋入拒絕信度交番去,最後真係派番果條村。但詳細我又唔太記得,亦搵唔番個post 呢啲資料希望我可以幫到你…本留言最後由 saku 於 2019-03-06 08:55:44 編輯
2020年安居於富暉樓。(歷史點我個名入去望)
請各位在個人簽名留腳印(藍卡編號,日期,人數):
http://cyclub.happyhongkong.com/memcp.php

好快重建有新樓
市四 1290...........
11月1號  s3 ........
11月1號  s4.........
11月6號吃興民超級骨,拒絕

明白唔係揀樓,但本身係順利附近住,
見之前大家話順利係骨,
但對我黎講係肉,
諗住應該中啦,點知派
華...
donliu 發表於 2019-03-06 08:19:48 原文
咁就填順利或安泰啦,實中
市四 1290...........
11月1號  s3 ........
11月1號  s4.........
11月6號吃興民超級骨,拒絕

咁就填順利或安泰啦,實中
sunlion02 發表於 2019-03-06 08:58:50 原文
其實好多人話四順係骨,但住落就唔覺,最緊要啱住同近家人。

回應 #27 sunlion02

安泰實中?  

回應 #23 donliu

拒絕係可以寫拒絕理由,咁你話埋想要邊,睇主任好唔好人幫你寫。咁當然佢派比你係可以唔理你寫啲咩,但要求舊樓感覺無咁難嘅,寫咗咪叫盡咗力咁囉。
而家你先第一次、即管試咗無壞本留言最後由 AAA08 於 2019-03-06 09:49:54 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖