香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 請問每日揀樓有幾多名額?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

我頭先打左去房署,不過糸1823代接聽,佢話28號由:04-119,29號:122-236,話28丶29號已經系所有重建戶既...
Canlyc1c 發表於 2019-03-22 13:08:55 原文
28號由:04-119,29號:122-236,系所有重建戶既號碼, 可能頭個幾位已經揀左居屋,所以無概括埋變左4,122開頭,跳過左幾位,個人認為無理由只有幾十個,可能數字入面仲有其他,具體有几多,等28-29就清楚
分享 分享 讚好人數:1查看名單

之前有位師姐影左張揀樓信話要四個時段 9,1030,12,1430,但我去辦事處 張通告只並無1430這個時段,同埋個職員話每日大概50左右,但其他網友又話60,120
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  mikenick

你計返上面28同29果2日既號碼就知
我要買樓呀 發表於 2019-03-22 14:25:56 原文
Sorry, 係我推算有錯引用返師姐果句『佢話28號由:04-119,29號:122-236,話28丶29號已經系所有重建戶既號碼 』
就咁睇好似係無咗1,3, 118-121,同埋237-252,但諗真d可能只係頭同尾係無左幾個所以佢直接skip咗個號碼,中間一定仲有號碼係揀咗居屋既,因此實質出現人數應該更少
分享 分享 讚好人數:1查看名單

28號由:04-119,29號:122-236,系所有重建戶既號碼, 可能頭個幾位已經揀左居屋,所以無概括埋變左4,12...
harrynick 發表於 2019-03-22 23:43:08 原文
正解,我都單純地諗左齋頭同尾無咗既數字就當係無咗幾多人,可能佢中間既數都會無咗而廢事咁詳盡答出黎

之前有位師姐影左張揀樓信話要四個時段 9,1030,12,1430,但我去辦事處 張通告只並無1430這個時段,同埋...
harrynick 發表於 2019-03-22 23:48:34 原文
照果度既職員人數黎睇,每日50人唔出奇

28號由:04-119,29號:122-236,系所有重建戶既號碼, 可能頭個幾位已經揀左居屋,所以無概括埋變左4,12...
harrynick 發表於 2019-03-22 23:43:08 原文
唔係卦,我個number係24X。。。點解會無左我話到236就無,咁我點呀?好驚喎

唔係卦,我個number係24X。。。點解會無左我話到236就無,咁我點呀?好驚喎
jjhy 發表於 2019-03-23 00:34:35 原文
咁搞笑?

回應 #27 Momocoo

我諗個職員可能講錯。。。頭先打27128000 check左,我第3日揀?。。。。
大家可以打上去check下日子wo

睇 「 28號由:04-119,29號:122-236 」呢句
大約每4個號碼就有3個號無咗
即係252個拆遷戶入面得返63個。 ...
Eiffel 發表於 2019-03-22 19:40:03 原文
??本留言最後由 goby0108 於 2019-03-23 01:41:46 編輯

回應 #27 Momocoo

你係CM236定GE236呀

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖