香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 裕泰苑 » 求裕泰苑今日最新銷售情況
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...6
支持鍵盤翻頁

回應 #20 MeiliG1338

你本身住開邊區?幾多人住?
4個人以下住,又住慣九龍,可揀凱樂一房。
如果五個人住,又住開葵青,荃灣,可揀裕泰二,三房。
安居樂業
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  MeiliG1338

你本身住開邊區?幾多人住?
4個人以下住,又住慣九龍,可揀凱樂一房。
如果五個人住,...
忻妹 發表於 2019-03-27 17:52:09 原文
住開西貢,,老公在長沙灣返工。兩公婆+一仔一女
入住凱樂

我就預到呢個尷尬位,凱樂一房 OR 裕泰三房,,好矛盾。
MeiliG1338 發表於 2019-03-27 17:09:44 原文
睇你覺得東涌會唔會返工唔方便囉
凱樂A座

睇你覺得東涌會唔會返工唔方便囉
櫻兒 發表於 2019-03-27 17:54:05 原文
今晚再列下 兩個屋苑 優缺點對比下,再決定
入住凱樂

今晚再列下 兩個屋苑 優缺點對比下,再決定
MeiliG1338 發表於 2019-03-27 17:57:03 原文
如果就黎退休,東涌真係一流
凱樂A座
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #17 我的漂亮房子

唉.....WM3xxx

回應 #22 MeiliG1338

如果仔女喺東涌讀書,得老公一個出去返工,東涌都ok ,E21A 45分鐘直到長沙灣,亦可以坐港鐵喺南昌出,行過去又得,仲有月票買。E21A過由裕泰苑行過天橋,十分鐘行到就個站。
但如果仔女都要出市區讀書,你揀返市區一房,坐車每日咁坐出坐入,仲要一家幾口,日日舟車勞頓,真係攰。

最多大左唔夠住,好價放返出去,再買大啲。同埋你另一半點諗,有無偏好長沙灣定東涌?本留言最後由 忻妹 於 2019-03-27 18:54:58 編輯
安居樂業

回應 #25 櫻兒

我都同我老公講,如果我地快退休,一定揀東涌三房,大到俾啲孫喺廳到跑步,玩滑板車。我放假留喺東涌都覺得真係好relax,但抵消唔到日日出出入入既疲倦。
安居樂業
分享 分享 讚好人數:2查看名單

G1267****

回應  MeiliG1338
如果仔女喺東涌讀書,得老公一個出去返工,東涌都ok ,E21A 45分鐘直到長沙灣,亦可以...
忻妹 發表於 2019-03-27 18:45:22 原文
您的分析好好,如果退休住東涌一流啊。同我西貢差不多。唔想老公太辛苦了,早出晚歸。
他比我話事啊,,隨便我選。不過都中意市區多D。
仔女10歲5歲,,住多十年唔夠住再唸了。
入住凱樂

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖