香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 安泰邨 » 亞媽、亞仔、媳婦關係
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...7
支持鍵盤翻頁

回應 #20 mimemike85

我記得亞媽話過我,邊個俾$我邊個親.我嗰時真係好?,我真係唔想理亞媽.但係我又做唔出.朋友同我講始終係兩母女,無隔夜仇.過左去就兩母女就無事
新年快樂
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #9 joycelai91

你真係好笑!你以為分戶就唔係按步就班,即刻有樓派?
G13105~擴4
19年9月13日沙角村高層(中秋快樂)

回應  任意門

家事應唔應該講到香港政治話題,應該一單還一單,家事歸家事,香港政治話題歸政治話題.個個...
均a12 發表於 2019-06-14 23:12:29 原文
你係咪搞笑?你睇錯咩?睇清楚的留言先講野
我邊句有講政治話題?
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  joycelai91

你真係好笑!你以為分戶就唔係按步就班,即刻有樓派?
Luckyme 發表於 2019-06-15 00:12:16 原文
分戶係打尖,個個都知
分享 分享 讚好人數:1查看名單

長者可以轉細單位
蘇屋村荷花

回應  running

佢哋兩公婆係高收入人士,我細佬如果申請公屋一定超額,仲要交稅.?哋亦亦又如買私家樓31
均a12 發表於 2019-06-14 22:18:20 原文
自己屋企人超曬額,仲好意思霸住間大公屋去慳租?
有無良心呀! 做得出? 好意思?
你地成家都好自私

回應  TBY1314

朋友都係咁教我,叫我唔好出聲.少理.你始終係外嫁女
均a12 發表於 2019-06-14 23:27:36 原文
你朋友確實係老友,夠担白。

你真係唔好多事啦!
明顯你阿媽錫哂你細佬,縱慣細佬兩公婆,
你冚家都知細佬兩公婆係高收入,
但仍然用技巧留住間公屋,
阿媽又幫細佬手,留名留公屋俾兩公婆,
第日細佬又可以換綠置居/居屋。

係買私樓既,就一早買左啦!
你阿媽都係聰明人,識計數既。
講真,有利益都留俾自己,攞盡公屋戶著數啦!
我唔會覺得你哋有問題,係人之常情!

樓主,你唔好幫你媽咪諗分戶,
迫細佬租/買私樓,
盞搞著你自己唔開心!
你阿媽同你呻,你聽吓老媽子呻完就算啦!本留言最後由 mimemike85 於 2019-06-15 01:12:28 編輯
分享 分享 讚好人數:4查看名單

回應 #23 任意門

我亞媽在屋企明明同細佬講緊家事,細佬在亞媽面前轉另一話題講到香港政治問題.
新年快樂

首先,我想講.....家家有本難諗的經!
一隻手掌拍唔響!
誰是?誰非?好難講!
阿女一定要幫阿媽!唔幫阿...
mimemike85 發表於 2019-06-14 21:23:20 原文
理智明言,千吉定律

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖