香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 秀茂坪邨 » 秀明道觀塘官立小學各方面可好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

請問幾年班
Circle711 發表於 2019-07-26 16:11:22 原文
一個插小二,一個插小三
分享 分享 讚好人數:0查看名單

一個插小二,一個插小三
JQ 發表於 2019-07-26 17:51:24 原文
你們決定轉了?我8成都會轉。下月再去辦退學和買校服,買書
G1310 市六 天倫樂

你們決定轉了?我8成都會轉。下月再去辦退學和買校服,買書
泥巴lw 發表於 2019-07-26 18:06:08 原文
我地6月註左冊買埋書喇

官小好學校升中派位好,好多人爭
結束八年長跑,可以安居樂業!

我地6月註左冊買埋書喇
JQ 發表於 2019-07-26 18:39:00 原文
甘早

官小好學校升中派位好,好多人爭
ryobi 發表於 2019-07-26 19:08:55 原文
聽你地對佢評價都幾好喔。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  任意門

我小朋友原校都有叫佢地不如唔好轉,又讀得幾好,我都掙扎左好耐需唔需要轉,但考慮到無校...
JQ 發表於 2019-07-26 17:50:13 原文
我都係咁諗

回應 #1 泥巴lw

你係不係 自己打電話去問學校有無得插班學位?有就去面試?謝謝!
....

回應  泥巴lw

你係不係 自己打電話去問學校有無得插班學位?有就去面試?謝謝!
CCF1105 發表於 2019-08-02 18:25:55 原文
先打電話去問(無位),然後係佢校網打印插班生申請表,再現場諮詢(都係無位,但佢地照收申請表,話有位再電話通知),正係面試,無筆試。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖