香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 尚文苑 » 尚文苑承建商安保工程有限公司好唔好架?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

但不是比了首期,印花稅先嗎?
律師與银行揾緊。謝謝各位。
KCLCHO 發表於 2020-05-29 11:24:13 原文
剛剛去了銀行搞按揭
所有尾數,印花稅上律師樓到先比錢
分享 分享 讚好人數:0查看名單

lawkmlaw

剛剛去了銀行搞按揭
所有尾數,印花稅上律師樓到先比錢
ting00 發表於 2020-05-29 15:55:19 原文
用了哪間銀行? 回1% / 0.5%?

用了哪間銀行? 回1% / 0.5%?
a1vin 發表於 2020-05-29 19:14:29 原文
揀咗匯豐 回0.5

前日申請左hsbc,拎埋按揭轉介多0.1,total 0.6回贈.
銀行話6月就可以收樓,叫左佢盡快
佢批左先搵律師樓都得,都係房署律師,$5800

回應 #17 ting00

今天揀左恒生, 但佢地回覆話唔夠時間造, 所以唔接造, 明天去找匯豐...本留言最後由 ahhung 於 2020-05-30 00:20:03 編輯

回應 #25 tyronewct

Ching 搵邊個律師 我打過去問最平$6800 thanks

前日申請左hsbc,拎埋按揭轉介多0.1,total 0.6回贈.
銀行話6月就可以收樓,叫左佢盡快
佢批左先搵律師樓都...
tyronewct 發表於 2020-05-30 00:00:37 原文
師兄 用了邊間轉介?

回應  ting00
今天揀左恒生, 但佢地回覆話唔夠時間造, 所以唔接造, 明天去找匯豐...
ahhung 發表於 2020-05-30 00:14:34 原文
你都係買佐尚文苑嗎?

回應 #28 a1vin

轉介是乜, 怎樣做的

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖