香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 律師樓回覆(20200609)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...7
支持鍵盤翻頁

佢本身就客氣既,問題出左係律師樓個安排,general enquiry同個別單位enquiry搵同一個人,你打電話個時間應該有人簽緊文件,正常人都冇可能分身兩邊
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  pppppt

難為仲有人護短, 冇野好講, 提提大家呢間律師fee係貴絕全行, 仲有跟據樓書列出 Part1 12項 ...
JJSTAR123 發表於 2020-06-09 12:39:11 原文
其實律師樓呢兩年幾黎.... 一直都冇主動同我溝通和跟進... Email 都冇收過一封. 如果每次房協跟律師樓更新資料進度. 他都能寫個email CC比所有單位業主就好了.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果有事,可以說遲些回覆!如果要接聽的話,便要有禮貌和專業。不需體諒,詢問是我的權利!否則,可能我地七月份才得到満意紙!本留言最後由 ericlfy2004 於 2020-06-09 13:32:31 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

其實律師樓呢兩年幾黎.... 一直都冇主動同我溝通和跟進... Email 都冇收過一封. 如果每次房協跟律師樓更新...
Willchai 發表於 2020-06-09 13:05:37 原文
我收過2次律師樓電話關於按揭D野
wt???

成棟樓二百幾三百戶,當有一半人一個月內面打兩次黎問。我諗我都覺得煩,打工姐

回應 #16 JJSTAR123

唔鍾意咪轉第二間律師行囉 好直接架??
體諒je 唔洗講到收樓有咩問題 唔可以出聲既
我地講邏輯 唔係求氣既??
Btw 我聽日上律師樓喇 祝大家好運

回應  JJSTAR123

唔鍾意咪轉第二間律師行囉 好直接架??
體諒je 唔洗講到收樓有咩問題 唔可以出聲既
我...
marioak2008 發表於 2020-06-09 14:35:39 原文
請問你是翠鳴?? 你已經收到信?

回應 #26 marioak2008

sor 我由一開始就係用其他律師,唔洗懶醒,可以話埋你知律師費只需房協既25%

唔體諒都唔緊要呀 討論區各自發表意見
好多時香港地夠大聲夠一面倒投訴就係啱架啦
你地繼續加油呀
marioak2008 發表於 2020-06-09 12:08:01 原文
其實好老實講律師樓哩一刻係壓力大既。
明既
我理解係
因為本來房協預告係4月/5月可以收樓,然後大家由四月白等左兩個月都無信息,
忍無可忍之下去搵各方面包括區議會及地區社工查詢,方令房協及地政受壓加速文件審批。

變相而家係律師樓受曬我地一班準業主們既期望囉。

但有樣野唔好搞錯,唔係我地業主搞到佢地今日要咁chur搞文件安排簽收,
而係佢既上家,阿房協同埋地政個溝通,仲有阿房協既信息發佈做得唔好,
先至令佢地而家咁受壓。

律師樓有專業,我個人相信佢地會好有效率,
畢竟上星期有消息批左滿意紙,而家就有人收到信可以簽文件,
哩個證明佢地真係有效率。

但係你律師樓打工既受壓唔好搞錯出氣對象囉
我地係客阿

樓上有人話香港地大聲就是正確
喂,大佬,講下理好wo
如果你比左錢買杯珍珠奶茶,預10分鐘後有,結果等左20分鐘,
我唔知你會點,我會大聲問幾時有囉,比左錢ga
唔要杯珍奶我無10蚊,唔要棟單位我要無左一半訂金,果到幾十萬。
我唔止會好大聲咁叫佢快D手囉,
邊個人阻我收樓,我會直接鏟上去佢Office問囉

想問下有邊個會體諒我地?本留言最後由 Seek 於 2020-06-09 15:06:18 編輯

回應 #28 JJSTAR123

好叻呀 師兄?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖