香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 裕泰苑 » 希望快D有確定的收樓日子
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

Thx
分享 分享 讚好人數:0查看名單

Thanks

回應 #11 welkinlam

應該係裕泰苑早啲完工,因為外圍工程都差唔多搞掂;相反,雍明苑外圍仲有手尾跟(e.g.圍欄仲未裝好,仲有商場同住宅嘅共用設施)
正視建屋設計思維異化問題

今天經過裕泰苑,大部分工程已完成,脫色外牆已補油,好多地方都拆左水馬,而家主要工程係安裝車閘同整車路,個到圍哂水馬,完左呢個工程應該就快收樓本留言最後由 Ericss11 於 2020-08-12 23:37:31 編輯

唔知 裕泰 同 雍明,邊個嘅進度快一D ?

welkinlam 發表於 2020-08-12 11:52:31 原文
根據房署資料,雍明係20019-2020。裕泰係2020-2021。

東亞不要光顧,服務差,五月尾申请,差不多收楼,只是六月sms説看看你信貸記錄,都八月—点下文沒有
Jk1978 發表於 2020-08-11 13:43:04 原文
是啊, 咁唔申請了東亞, 反正99.9% 恒生和中銀都批的

買家不在港可以搵律師樓代辦嗎
andychong1818 發表於 2020-08-12 13:21:50 原文
真係唔知, 有機會問問律師樓這情況.

今天經過裕泰苑,大部分工程已完成,脫色外牆已補油,好多地方都拆左水馬,而家主要工程係安裝車閘同整車路...
Ericss11 發表於 2020-08-12 23:33:22 原文
睇日子應該是準時收樓或早少少, 遲的機會很小.

回應 #27 august2020

我都想知??

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖