香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 綠置居滯銷 房委委員促下期減售 原擬推4700伙
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

放比白表仲好啦, 一日同你掃哂本留言最後由 dreamcast0642 於 2020-11-07 12:51:31 編輯
G1321 - G1323 擴2 29-Sep-18 派碩門
分享 分享 讚好人數:1查看名單

點解單人也5要?根本系環境差隨時飯碗不保 經濟前景不明朗 當然5上車住

呢班用個patpat諗嘢嘅官員,到底知唔知點解滯銷㗎,薪酬高同思維低好唔成正比。普通人都分析到,由公屋轉去綠置居正常思維都喺改善居住環境!點會越住越細?點解會起咁多納米單位。真喺patpat諗嘢

一貫官僚作風,唔去探究真正原因,自己又離地,又唔聽人地意見,自己一廂情願為原則
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 fourtong

死都唔認單位細,要交番原本公屋出尼,換間更細,仲要俾錢買同供樓,呢種事根本有問題。
雖然單位細嘅會平啲,但全部得細單位嘅屋苑應該用尼做居屋,而唔係俾家庭買嘅綠置居  本留言最後由 wongy 於 2020-11-07 14:22:33 編輯
盡快檢討新居屋設計
要求房署公佈綠置居屋苑名單

本留言最後由 LUCKYSTAR88 於 2020-11-07 14:32:09 編輯

放比白表仲好啦, 一日同你掃哂
dreamcast0642 發表於 2020-11-07 12:47:40 原文

呢班用個patpat諗嘢嘅官員,到底知唔知點解滯銷㗎,薪酬高同思維低好唔成正比。普通人都分析到,由公屋轉去...
pfn11 發表於 2020-11-07 13:53:03 原文

白痴庸官起呢啲納米樓既官要負責。

Nil

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖