香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 收到房署意見調查表
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

要換,原來同公屋那裡是不同管理公司的, 甘奇怪
分享 分享 讚好人數:0查看名單

份問卷咁無誠意,想表達多小小意見都無位置填上去!
fionwong2707 發表於 2020-11-12 19:24:33 原文
理得佢, 在空白位置照寫 !

要換,原來同公屋那裡是不同管理公司的, 甘奇怪
0hbadman 發表於 2020-11-16 09:30:55 原文
綠置居業主業權要攤分埋5,6座白界外既公共地方既維修保養添,所以希望不論公屋租戶定綠置居業主都教小朋友愛護家園啦,
ESP 玩ROLLER 滑板車就不如去長沙灣遊樂場玩啦

綠置居業主業權要攤分埋5,6座白界外既公共地方既維修保養添,所以希望不論公屋租戶定綠置居業主都教小朋友...
xxs_potato 發表於 2020-11-16 12:13:43 原文
至憎咁多有轆的,BB車買菜車都話必須品,又rollar又單車又踏板車,又唔會清理,算點?搞到周圍都轆痕,又污糟又核突
分享 分享 讚好人數:1查看名單

寶盈曾經是我Dream house,今時今日搞到鼠患嚴重,大堂又有,屋企門口又有,抽油煙機個煙?又有,真係好恐怖?我們千萬不要翻版!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

過去一年太痛苦,d街坊叫管理公司做好清潔,佢而家都未做好,仲無視街坊的投訴信,直頭唔回覆!太過惡劣!

如果可以俾返我哋選擇邊間管理公司就好啦。
分享 分享 讚好人數:3查看名單

寶盈曾經是我Dream house,今時今日搞到鼠患嚴重,大堂又有,屋企門口又有,抽油煙機個煙?又有,真係好恐...
多爾袞 發表於 2020-11-17 18:50:03 原文
揀樓之前已担心呢個問題,尤其幸福邨上晒新聞 (話爬到上三十幾樓)。但麗翠地點實在太好,今次唔要, 唔知下次有冇咁好彩。
呢度未夠一年已經係咁,除咗間垃圾城市外,亦對呢度啲居民好失望。

究竟係咪要將 寶盈/幸福 啲新聞剪報派俾各家各戶睇,佢哋先會醒覺?

揀樓之前已担心呢個問題,尤其幸福邨上晒新聞 (話爬到上三十幾樓)。但麗翠地點實在太好,今次唔要, 唔知下...
tigerbb 發表於 2020-11-18 09:52:00 原文
中國人唔會甘易覺醒架你死心啦, 望下D綠化環境安慰下自己仲好

綠置居業主業權要攤分埋5,6座白界外既公共地方既維修保養添,所以希望不論公屋租戶定綠置居業主都教小朋友...
xxs_potato 發表於 2020-11-16 12:13:43 原文
自己邨都算,仲未計D外來人玩

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖