香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 第三派石蔭邨勇石樓 提早咗去睇
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...11
支持鍵盤翻頁

G1342-1344 擴2
相當於2014年1月,
2019年1月24 S1,  2019年2月11 審查,3月2日轉S2,11月22日轉S3,11月28日S4,12月3日收信駿時高層,終於安居樂業
分享 分享 讚好人數:0查看名單

恭喜恭喜
想問呢個單位有無平時2-3人單位咁大面積?
申請日期:2014  藍卡編號:G-1351 擴市2人
S1: 2/2019,審查: 5/2019
S2: 6/2019
分享 分享 讚好人數:1查看名單

恭喜恭喜
zola1hk 發表於 2020-11-23 16:26:07 原文
我覺得其他2-3人會比我呢間大 ..因為我呢間廚房同廁所都佔左好多
G1348 擴市2人

恭喜恭喜
zola1hk 發表於 2020-11-23 16:26:07 原文
面積唔會有大分別,同埋一定比新樓標準大
最大分別係間隔,小型單位設計主要係方便老人,等佢地有多啲位置走動,減低意外機會
但代價就係要縮減廳面積
renemystina
分享 分享 讚好人數:2查看名單

面積唔會有大分別,同埋一定比新樓標準大
最大分別係間隔,小型單位設計主要係方便老人,等佢地有多啲位置走...
fortesting 發表於 2020-11-23 16:38:49 原文
所以我地唔係老人咪覺得好尷尬囉
G1348 擴市2人

2010年10月1人申請 /2014年10月加人擴2 G1331-1333 (等同2013年7月)
2018年5月轉市2 /2019年5月20日苦等一年忍唔住又轉回擴市 5月22轉區成功 擴市2  期待0的突破
2019年6月1號終於 S1 ---2019年9月19號見主任/ 10月4號 S2/10月8號S3 /10月9號S4/10月12號首派葵盛西 /10月18號電話拒絕/10月22號網上轉拒絕 / 10月29歸隊
11月6號 S3 /11月14號 S4 / 11月20號 收信二派 駿洋村駿時樓高層 (放下心頭大石)

所以我地唔係老人咪覺得好尷尬囉
Mmmclm114 發表於 2020-11-23 16:42:53 原文
無計架喇,而家二人黑起上來都一樣派到共用廚廁長者屋
尷尬都要捱落去,可以做既都係調節下心態,將來綠置/居屋再揀心水樓
renemystina
分享 分享 讚好人數:2查看名單

廁所係幾大 不過就有啲曬位 無必要咁大
Mmmclm114 發表於 2020-11-23 15:51:08 原文
做日式澡堂
醫生難醫命終之人,佛陀難渡無緣的眾生

無計架喇,而家二人黑起上來都一樣派到共用廚廁長者屋
尷尬都要捱落去,可以做既都係調節下心態,將來綠置/居...
fortesting 發表於 2020-11-23 16:50:22 原文
而家2人申請嫁 遲下有機會加到4人 會唔會有機會申請調遷呢
G1348 擴市2人

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖