香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界3人 » 轉區一問
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

而家只算正常,話哂上一次WFH可以完住停頓,咁搞法來多幾波成個部門都執得
fortesting 發表於 2021-02-12 17:47:43 原文
啱啱睇到篇文話佢哋已經逐步恢復緊工作,2月18號開始會全面恢復同埋盡量加快,希望我都可以快啲有消息,舊年成年喺度睇啲進度真係睇到心都寒哂,條隊郁都唔郁咁。本留言最後由 Nightkeeper1 於 2021-02-13 00:55:40 編輯
G1406 3人 新界:17/6 S2
                         30/6 S4
                         5/7 收信和田邨極底層 ✅
分享 分享 讚好人數:0查看名單

啱啱睇到篇文話佢哋已經逐步恢復緊工作,2月18號開始會全面恢復同埋盡量加快,希望我都可以快啲有消息,舊...
Nightkeeper1 發表於 2021-02-13 00:53:01 原文
2人隊影響算係最細,上年到今年起碼叫郁左幾千個,以新界同擴市同步派到1352來計,今年荔景我估會清1-2千個號碼,來緊大埔又清一堆號碼,樂觀諗既有可能會清到137X本留言最後由 fortesting 於 2021-02-13 09:26:22 編輯
renemystina

2人隊影響算係最細,上年到今年起碼叫郁左幾千個,以新界同擴市同步派到1352來計,今年荔景我估會清1-2千個...
fortesting 發表於 2021-02-13 09:25:05 原文
師兄咁睇好?一個大埔一期都係得300個二人單位可以去到137?我本來仲喺度估緊300個大埔一期二人單位加埋皇后山都係去到138左右。本留言最後由 Nightkeeper1 於 2021-02-13 10:39:50 編輯
                         30/6 S4

師兄咁睇好?一個大埔一期都係得300個二人單位可以去到137?我本來仲喺度估緊300個大埔一期二人單位加埋皇...
Nightkeeper1 發表於 2021-02-13 10:38:47 原文
原來大埔咁少2/3人單位,抱歉,我又亂估左
咁計會清楚少少,而家剩派駿洋邨貨尾都去到1352,估計荔景仲有最少半年先派到,應該係1355-1359嗰批食
市區插隊估計唔會太多,因為轉區要時間,提早轉號碼太前就必定食骨;遲轉等得來都派完,風險太大未必人人會搏
而新界方面,而家未有大埔既情況下都追平左擴2,睇個趨勢屯門舊樓(連暉明都仲派緊貨尾)會不斷派俾2人隊,直至富蝶一期落成為止
咁樣計法加上新樓落成日期只會延後,137X俾大埔雖然機會低,但樂觀少少都估有機會本留言最後由 fortesting 於 2021-02-13 11:08:54 編輯
renemystina

原來大埔咁少2/3人單位,抱歉,我又亂估左
咁計會清楚少少,而家剩派駿洋邨貨尾都去到1352,估計荔景仲有最少半...
fortesting 發表於 2021-02-13 11:05:37 原文
師兄大埔一期得300個二人單位但同時間皇后山有2000幾個二人單位,咁如果照你嘅推斷皇后山咪可以派到139左右?荔景嗰度其實我都係估計派到1360左右。本留言最後由 Nightkeeper1 於 2021-02-13 11:29:35 編輯
                         30/6 S4

師兄大埔一期得300個二人單位但同時間皇后山有2000幾個二人單位,咁如果照你嘅推斷皇后山咪可以派到139左右...
Nightkeeper1 發表於 2021-02-13 11:26:57 原文
你原來已經估計自己係有機會中54區,咁皇后山去到139X都好正常,當然都係好樂觀咁諗啦
renemystina

你原來已經估計自己係有機會中54區,咁皇后山去到139X都好正常,當然都係好樂觀咁諗啦
fortesting 發表於 2021-02-13 11:46:29 原文
依家新界二人S1去到1370,我其實係估計皇后山可以派到去138左右,所以計返條數我諗我呢個號碼都幾大機會屯門,但其實我想要大埔 ,一切都要等多幾個月後開派先可以計到條數,不過而家就咁睇個進度都算良好。
                         30/6 S4

依家新界二人S1去到1370,我其實係估計皇后山可以派到去138左右,所以計返條數我諗我呢個號碼都幾大機會屯...
Nightkeeper1 發表於 2021-02-13 11:49:05 原文
大埔機會真係好微,睇返新界區個走勢,派到大埔舊樓啲人都爭住要;派到富蝶邨新樓更加爭崩頭,貨尾都唔駛諗 本留言最後由 fortesting 於 2021-02-13 12:00:31 編輯
renemystina

大埔機會真係好微,睇返新界區個走勢,派到大埔舊樓啲人都爭住要;派到富蝶邨新樓更加爭崩頭,貨尾都唔駛諗 ;02...
fortesting 發表於 2021-02-13 12:00:22 原文
我講緊大埔二期啊師兄 ,屯門54區之後果6千7個單位,一期梗係唔使諗,得700個單位咁少。本留言最後由 Nightkeeper1 於 2021-02-13 18:08:58 編輯
                         30/6 S4

我講緊大埔二期啊師兄 ,屯門54區之後果6千7個單位,一期梗係唔使諗,得700個單位咁少。
Nightkeeper1 發表於 2021-02-13 18:07:48 原文
Sorry 我未瞓醒派樓真係天時地利人和,到時自有揭曉
renemystina
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖