香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海達邨 » 2021年3月26日 海達邨第二期進度
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...6
支持鍵盤翻頁

多謝分享
G1342 市5
2020年11月一派華富❌
2021年3月二派彩虹❌
分享 分享 讚好人數:0查看名單

市3
G1330
2013年6月藍咭

辛苦晒
市4 G1333,2013-08
2021-05-20彩雲一邨畢業(二派)安居樂業

G1327 市4

多謝分享
擴2 G1352
28/3/2019 S1            10/6/2019 審查
22/8/2019 S2            22/2/2021 S4
10/3/2021 拒絕首派    20/3/2021 轉市2
15/4/2021 S4            16/4/2021 海達,感恩!

市3:13298
2013年6月申請
2018年10月2           S1
2018年10月12         S2
2020年9月25           S3
2020年10月1           S4
2020年10月8收信     派興華二邨中層
2020年10月12         拒絕
2020年10月16         網上轉左拒絕
2020年10月21         歸隊  S2
2020年10月27         轉  S3
2020年11月2           轉  S4
2020年11月7           收信  海達邨
2020年11月13         結束7年零5個月10日的等待

好心就派左樓先啦,入伙前裝修時間同下面一樣,一齊裝修,咪唔使煩囉
市3 G13465XX - 1348xxx, 擴市 S1:25-01-2019, S2:19-06-2019 
轉市區再 S1:01-04-2021, S2:25-05-2021, 首派 S4:11-06-2021, 首派興民邨(2-3人單位)24.89平方米, 骨到食唔落 6月16日打電話搵主任拒絕首派, 收信上寫6月29日拒絕首派。
7月3日回到S2, 7月9日 S4 二派 坪石邨黃石樓低層, 7月15日拒絕二派。
7月29日回到S2, 8月4日 S4 三派 興華二邨低層(自然身故), 8月6日拒絕三派。
8月14日回到S2, 9月2日四派彩虹邨硬食
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #1 Elsamama

市4,G1331-1333
27/2/2021 首派大坑東
1/3/2021 電話拒絕❌
9/3/2021 歸隊S2
10/4 2021 轉S4
16/4 2021 收信二派麗閣邨麗蘿樓
22/4 2021 簽約拎匙畢業?

好心就派左樓先啦,入伙前裝修時間同下面一樣,一齊裝修,咪唔使煩囉
tsetai2001 發表於 2021-03-27 01:44:14 原文
又唔係咁講嘢,政府起得公屋俾人住,都要確保樓宇結構、建築安全,經過嚴格驗樓先至收貨,再配編俾大家。
寧願佢慢工出細貨,好過閃電起豆腐渣工程。
一棟樓幾百個單位,幾千人喎。 有咩事邊個孭?

我哋並非專業人士, 唔可以以眼睇到嘅進度定為標準。
明白到個個都心急,但係有D嘢真係急唔嚟。
2020 綠表資格 ?
分享 分享 讚好人數:3查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖