香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 有冇人廚房牆同我一樣情況?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

但就算我無煮食, 都一樣出水喎!

你有無問隔離用咩牌子冷氣機, 咁犀利

睇情形你廚房要長期開抽氣扇盡量抽走熱氣令廚房降溫, 或者搵座...
小綿羊 發表於 2012-5-2 16:47:04
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 1# bbnbobo

我唔係幅牆,係個地下,依幾曰天氣開始熱,我發現每朝個地下都會濕晒(衹定位置),後來我想起我住4至5人單位但衹間兩間房,但樓下好像間3間房,所以佢個冷氣機位係加建的,應該係當人地間屋d溫度同自己間屋d溫度有大分別就會有出水,我今朝己經同管理處講,我都希望會有改善,如果唔係可能每晚個廳都要同樓下個房一齊開冷氣

可能係有關係的.如果我屋企房開過冷氣,個廳幅牆都會是又凍又濕的.

你說得至對

咁你點同管理處講架? 搵邊位?  佢地要唔要上來屋企視察下個情況?

回應  bbnbobo

我唔係幅牆,係個地下,依幾曰天氣開始熱,我發現每朝個地下都會濕晒(衹定位置),後來我想起我...
choling11 發表於 2012-5-2 18:40:59

但就算我無煮食, 都一樣出水喎!
bbnbobo 發表於 2012-5-2 17:10:00

你廚房可能吾通風所以熱氣散不去, 無煮食都會好焗架.本帖最後由 小綿羊 於 2012-5-2 22:29:49 編輯
G1227 市2

咁我可以點做呢? 因為出水得好緊要, 會一直流落地下形成水氹。

你廚房可能吾通風所以熱氣散不去, 無煮食都會好焗架.本帖最後由 小綿羊 於 2012-5-2 22:29:49 編輯
小綿羊 發表於 2012-5-2 22:29:41

仲要開足24H

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖