香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市6人 » 家維邨 vs 乙明邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...6
支持鍵盤翻頁

近期有個派家維。不過系細單位。。。華明邨貴都唔系大問題。問題系唔喜歡住得咁偏。
魚仔曲其 發表於 2021-08-22 01:41:48 原文
華明邨係粉嶺喎,你想講明華大廈?

不過交通的確係爭少少
renemystina
分享 分享 讚好人數:0查看名單

華明邨係粉嶺喎,你想講明華大廈?
不過交通的確係爭少少
fortesting 發表於 2021-08-22 01:44:36 原文
記錯名。就系近期新建個邨。租金成六千文。。

要睇邊座,如果派翠山樓其實係可以考慮,話哂都叫舊長型最大單位(54.9平方米),只有工字型同相連長型大...
fortesting 發表於 2021-08-22 01:43:23 原文
大無用啊。交通要轉車。返學唔方便。人生唔想用太多時間系車上

回應 #20 fortesting

50幾平,確是好大。
2016年 7月  市2
1392~1393
2022年11月30日>S1
2023年1月31日見主任
2月15日 合格
8月4日 成功轉市區 (暫緩...)

大無用啊。交通要轉車。返學唔方便。人生唔想用太多時間系車上
魚仔曲其 發表於 2021-08-22 01:48:24 原文
子彈用盡,就要取捨。比較起上來,房協起碼有得你揀既

講數目,祖堯、勵德邨好似都有空置

而你既要求入面,乙明邨機會比較大

至於房署,佢再配應該都係49平方以上,好彩既就係葵盛東/安蔭/石蔭東;唔好彩就⋯長青、麗瑤;甚至又係東涌本留言最後由 fortesting 於 2021-08-22 01:53:50 編輯
renemystina

而你既要求入面...
fortesting 發表於 2021-08-22 01:53:10 原文
所以我都預計會拒絕。等房協。以前六人派43方既好多。唔知點解近期改曬玩法。當時我都打算派個大窩口,葵盛東43方都要。點知派曬比5人。。六人就派乜葵盛西47方。逸東45方。比佢激死

而你既要求入面...
fortesting 發表於 2021-08-22 01:53:10 原文
祖堯派六人真系好大。58方

祖堯派六人真系好大。58方
魚仔曲其 發表於 2021-08-22 01:57:20 原文
58平方俾6人好癲,但祖堯環境有咩問題令你唔鍾意?
renemystina

fortesting 發表於 2021-08-22 01:59:03 原文
唔鐘意咁冷清。。再講荔景好似無乜也買。。我住慣樓下好多也食。行兩步又有商場

fortesting 發表於 2021-08-22 01:59:03 原文
請問,房協有無限次數改選屋邨?我之前改過一次

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖