香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 裕泰苑 » 樓上住戶無公德心..樓下住戶真係慘
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

?‍??‍??‍?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果冷氣機滴水報食環啦

我樓上唔知邊層個冷氣機長期滴水, 投訴左沒有用, 都係咁
樓上成日疊野, 拉櫈, 10點幾先來吵架, 個女仔應該有情緒病
隔離2-3人單位個婆婆成日係廁所窗拋垃圾, 餵鳥 ( 我廁所, 廚房長期唔敢開窗)
佢對面既單位長期放個鞋架, 買菜車出門口
我對面屋一打開門成陣發霉好重 (超臭)
垃圾房的人可以放垃圾係垃圾房門外, 好似推多道門會咬佢咁, 超無公德心

如果投訴有用既, 大家個環境應該會好乾淨, 可惜................本留言最後由 hcsee2007 於 2021-08-24 11:37:38 編輯
3人家庭
2019.09 - 第一次派:象山邨 (太舊, 唔要)
2019.10 - 第二次派(新和諧式)

咁多冇公德心的鄰居,又投訴無效,真係好鬱悶

係架啦,永遠都係樓下既冇咁著數,係得聲音可以向上傳
市4 G1334 首派 逸東邨 垃圾房位 滿意 感謝政府

我樓上唔知邊層個冷氣機長期滴水, 投訴左沒有用, 都係咁
樓上成日疊野, 拉櫈, 10點幾先來吵架, 個女仔應該...
hcsee2007 發表於 2021-08-24 11:36:11 原文
你唔出聲的話, 佢地第時就會講" 我不褸都係咁架啦, 點解依家先投訴,應該一開始就要提出問題" 如果太過份既話..真係要出聲......
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你唔出聲的話, 佢地第時就會講" 我不褸都係咁架啦, 點解依家先投訴,應該一開始就要提出問題" 如果太過份既...
kyar_kyar 發表於 2021-08-24 13:30:13 原文
已經投訴到放棄投訴了, 因為你有你投訴,佢地有佢地繼續, 可以點..........
3人家庭

已經投訴到放棄投訴了, 因為你有你投訴,佢地有佢地繼續, 可以點..........
hcsee2007 發表於 2021-08-24 13:44:45 原文
咁你投訴完後 有冇見過佢地門口貼紙話唔比放雜物起公家地方? 未有疫情前我住果條行又係有人放BB車同其物品起走廊, 正當我想同樓下保安講果時, 冇啦啦見到果個單位門口貼左紙,話佢地唔搬走門口既野就會檔垃圾清走, 之後果家人就冇再放私人物品 (不過疫情開始後就放晒堆鞋出門口) 但E個我都接受 <-我自己係冇咁做

咁你投訴完後 有冇見過佢地門口貼紙話唔比放雜物起公家地方? 未有疫情前我住果條行又係有人放BB車同其物品...
kyar_kyar 發表於 2021-08-24 13:52:00 原文
有貼啊, 不過房署有房署貼, 的人都係非常自我, 都係一樣咁, 沒有改變........
3人家庭

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖