香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 屋邨管理 » 想諮詢下分戶問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

安兄 呀媽九十
個仔尚有能力的話
都要交租吧
稱不上義務不義務既。
安居62 發表於 2021-11-12 11:23:00 原文
安兄:呢單嘢…又變成家事法庭。一個70嘅兒子,都同90歳的母親反面,還有什麼道義可言?兒子出去租私樓,既然慘慘豬,從此就各自交租,真正冇啦冇愣。

翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #20 飛faiyu772

應該要有好充足理由先得... 或者家庭有嚴重問題之類掛... 我諗.. 哈..

回應  飛faiyu772

應該要有好充足理由先得... 或者家庭有嚴重問題之類掛... 我諗.. 哈..
g13756 發表於 2021-11-12 13:53:24 原文
小便到地面一灘灘,
廁板永遠揭起

算不算?
屋邨異地     風月同天
分享 分享 讚好人數:0查看名單

安兄:呢單嘢…又變成家事法庭。一個70嘅兒子,都同90歳的母親反面,還有什麼道義可言?兒子出去租私樓,...
飛faiyu772 發表於 2021-11-12 13:17:37 原文
有幾多位好似梅媽同梅仔咁
幸福呢

小便到地面一灘灘,
廁板永遠揭起
算不算?
安居62 發表於 2021-11-12 14:01:25 原文
呢啲問題相當嚴重
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

呢啲問題相當嚴重
飛faiyu772 發表於 2021-11-12 14:20:04 原文
有冇解法?飛兄

有冇解法?飛兄
安居62 發表於 2021-11-12 16:01:34 原文
有呀 著住尿片先
2012藍卡,u0318,擴3,未見主任。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #27 美麗港灣w1

無錢買尿片咁點算..  

有冇解法?飛兄
安居62 發表於 2021-11-12 16:01:34 原文
安兄:人類自從發明馬桶之後,就爭抝廁板永遠被揭起的問題,其實人生懸而未決的事多得很。
建議:不要太執著、與它共存吧。

翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

有呀 著住尿片先
美麗港灣w1 發表於 2021-11-12 16:58:39 原文
NO!包大人價$$唔平,又要買過晒啲褲,咁樣做一闊三大,完全唔值得。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖