香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 窗台底牆身滲水入屋 - 管理處有待承建商處理及安排
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

今早管理處人員到來...只是拍照窗台位置...
CF 跟我地講...今次打風彩德好多大樓都有此情況......
LadyYaYa 發表於 2012-7-25 11:47:58

題外話: 我成日係樓下見到老鼠
已打去管理處投訴兩次.
除咗投訴, 仲有冇其他方法呢?
大家想d辦法啊
開心每一秒,快樂每一天,如意每一年,健康到永遠﹗
珍惜現在所有的,放下不能擁有的,不要計較你沒有的!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

妳同妳啲朋友仔玩得開心啲喇,重要好好愛護呢片樂土呀!祝妳哋幸福快樂!
Felice233A 發表於 2012-7-25 23:46:21

多謝 Felice 姐姐的祝福...

房署一直採用「價低者得」招標形式,而現今公屋用「砌積木」方法興建
VickYeung 發表於 2012-7-26 09:08:26

同意...yaya 覺得都會有一定的標準架...

乜你都中招呀!
MaggieWong 發表於 2012-7-26 09:49:45

係囉... 有朋友教我...將片膠布伸出...
再用窗夾實佢...可以暫時定得下滲水入屋...

係囉...  有朋友教我...將片膠布伸出...
再用窗夾實佢...可以暫時定得下滲水入屋...
LadyYaYa 發表於 2012-7-26 10:55:36

打完風仲滲水呀?搵人上黎整啦~

我知你住彩亮1房單位.
原來高層海景, 恭喜

我係你近鄰(彩敬)
waitinglee 發表於 2012-7-26 09:51:24

多謝曬...妳是那個單位呢... 12號 yaya ...
waitinglee 有時間過來 yaya 家裡...

題外話: 我成日係樓下見到老鼠
已打去管理處投訴兩次.
除咗投訴, 仲有冇其他方法呢?
大家想d辦法啊;...
waitinglee 發表於 2012-7-26 09:57:21

樓下公園見過老鼠...又見過有位置放老鼠藥...   
今次 10號風球...洗太平地...老鼠去左大海喇...

打完風仲滲水呀?搵人上黎整啦~
MaggieWong 發表於 2012-7-26 11:02:24

冇喇...當晚 3:00多 跟老闆郷郷我我、你儂我儂...   
一個用風筒...一個用毛巾...一齊地絞惦滲水事件...
之後繼續訓教囉...   散埸...冇嘢睇...

多謝曬...妳是那個單位呢...  12號 yaya ...  
waitinglee 有時間過來 yaya 家裡... {o0...
LadyYaYa 發表於 2012-7-26 11:03:57

平日返工, 我都想同村多聯絡.

樓下公園見過老鼠...又見過有位置放老鼠藥...   
今次 10號風球...洗太平地...老鼠去左大海喇... ;0...
LadyYaYa 發表於 2012-7-26 11:08:37

我尋晚係7-11門口見到

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖