香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 健康 » 蝦+橙汁=死?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

我多數飲~可樂~XDDD

食完蝦之後食橙都好正常, 但未聽過有事   , 會唔會經常食先會出事, 如慢性毒藥 ?   

回應  carriewwf

現時香港人出街食飯食灼蝦嘅,好少同時飲橙汁,飲啤酒、汽水嘅居多,或者飲蔗汁,近年又...
Felice233A 發表於 2012-7-29 16:03:49

仲有好多地方有橙汁(果X先生)飲,尤其是任食火煱,
又或者去飲宴都會有橙汁!
我兩樣一齊飲食都唔少!
歡樂香江幸運星

回應 23# dreaming

我諗同時食過其他嘢撞埋一齊至出事,或者食蝦+飲橙汁之外又食其他嘢中和咗就冇事,因為絕少只食蝦+飲橙汁,但台灣嗰個醫生噉講真係唔知係唔係講啲唔講啲。本帖最後由 Felice233A 於 2012-7-29 23:19:38 編輯

食完蝦之後食橙都好正常, 但未聽過有事   , 會唔會經常食先會出事, 如慢性毒藥 ?
dreaming 發表於 2012-7-29 23:08:37

我最鍾意食海鮮宴,又食蝦又飲橙汁,有時生果併盤都有橙!
歡樂香江幸運星

回應  dreaming

我諗同時食過其他嘢撞埋一齊至出事,或者食蝦+飲橙汁之外又食其他嘢中和咗就冇事,因為絕...
Felice233A 發表於 2012-7-29 23:18:50

亦有可能! 怎至事件不是真實!
歡樂香江幸運星

回應  dreaming

我諗同時食過其他嘢撞埋一齊至出事,或者食蝦+飲橙汁之外又食其他嘢中和咗就冇事,因為絕...
Felice233A 發表於 2012-7-29 23:18:50

再加其他嘢出事可能性就大啲.

我最鍾意食海鮮宴,又食蝦又飲橙汁,有時生果併盤都有橙!
carriewwf 發表於 2012-7-29 23:19:09

最鍾意食海鮮宴, 有米....不愧為富豪輝

嘻嘻...蝦, 橙汁都係我至愛.

最鍾意食海鮮宴, 有米....不愧為富豪輝  

嘻嘻...蝦, 橙汁都係我至愛.
dreaming 發表於 2012-7-29 23:32:18

歡樂香江幸運星

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖