香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界1人 » 非長者一人7月15刊出的各區分數
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

回應 #20 MiniLo

我係22年12月要438派屋分先至首派畢業
U02
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #21 Roy444@

係呀,8月開始又加分(8月437分、9月438分),當時師兄你最接近派樓分,所以我當時都以為師兄有機會揀特快,結果11月單人揀特快師兄都冇份,12月就首派啦。本留言最後由 MiniLo 於 2023-07-21 16:30:52 編輯

回應 #22 MiniLo

咁我舊年特快208xx ,今年幾多號呀
2024年啦, Something is wrong.
And everything is wrong.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #23 配房組

咪玩啦,你舊年特快號碼係P021XXX,我都有記低架。 但而家你話係P0208XXX都差唔多。 本留言最後由 MiniLo 於 2023-07-21 16:36:25 編輯

回應 #24 MiniLo

舊年21XXX,咁即係今年幾多號先

回應 #25 配房組

房署都未公佈今年有幾多人申請特快,要排咗家庭隊先到單人,單人暫時都冇辦法估到。 本留言最後由 MiniLo 於 2023-07-21 16:50:10 編輯

回應 #22 MiniLo

當時我都以為有得揀特快 可能佢哋見到派屋分 所以無邀請揀樓卦?本留言最後由 Roy444@ 於 2023-07-21 18:25:33 編輯本留言最後由 Roy444@ 於 2023-07-21 18:26:21 編輯
U02

回應 #27 Roy444@

我覺得唔會,因為係你前面仲有比你更高分未首派嘅都參加特快(9月1日出特快號碼前,擴市、新界派樓分係450分、451分),今年嘅情況應該都差唔多。 本留言最後由 MiniLo 於 2023-07-21 18:49:00 編輯

回應 #28 MiniLo

舊年新界配房去到450分咁高  

回應 #29 配房組

係呀,新界派樓分好似過山車,今年就睇下下個月擴市、新界派樓分會唔會跌多啲?如果保持唔變,排前面高分嘅未派樓,師兄你都好有可能等到首派快過揀特快呢。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖