香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 健康 » 少睡精英
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...6
支持鍵盤翻頁

大長今
神 愛 世 人 、 甚 至 將 他 的 獨 生 子 賜 給 他 們 、 叫 一 切 信 他 的 、 不 至 滅 亡 、 反 得 永 生 。 (約翰福音3章16節)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

頭痛都得架!幾日前連打幾個勁大乞痴,之後頭痛咗幾日,以為瞓返幾覺就冇事,但唔得;後尾自己按壓百會同...
Felice233A 發表於 2012-11-16 16:04:47

咁勁

回應 13# ceci

係畀長期睡眠不足者能夠保持狀態繼續工作嘅方法。

咁勁
小屁 發表於 2012-11-16 16:20:38

我經常自己按穴止痛,譬如膝痛、頭痛;我時時腳抽筋,之後會好攰,按穴可以舒緩,行路都順啲。

大長今
taiyk奇哥 發表於 2012-11-16 16:14:22

只係保健,未去到大長今咁高深

我經常自己按穴止痛,譬如膝痛、頭痛;我時時腳抽筋,之後會好攰,按穴可以舒緩,行路都順啲。
Felice233A 發表於 2012-11-16 16:44:43

預防勝於治療平時多做運動,如不能負荷劇烈運動可做啲申展動作,拉拉筋

預防勝於治療平時多做運動,如不能負荷劇烈運動可做啲申展動作,拉拉筋
小屁 發表於 2012-11-16 16:57:07

妳講得啱!我以前每個禮拜兩次器械操,教練教我拉筋,嗰陣冇乜抽筋。

妳講得啱!我以前每個禮拜兩次器械操,教練教我拉筋,嗰陣冇乜抽筋。
Felice233A 發表於 2012-11-16 17:02:54

我約滿冇再續但依然會隔日拉拉筋做少少運動,我覺得咁樣冇咁易腰酸背痛同抽筋

我約滿冇再續但依然會隔日拉拉筋做少少運動,我覺得咁樣冇咁易腰酸背痛同抽筋
小屁 發表於 2012-11-16 17:13:09

我參加嘅係政府嗰啲,依家屋企呢頭嗰間冇開辦,要搵吓其他區有冇,不過有都好難報名,以前係教練幫我續期。

我參加嘅係政府嗰啲,依家屋企呢頭嗰間冇開辦,要搵吓其他區有冇,不過有都好難報名,以前係教練幫我續期...
Felice233A 發表於 2012-11-16 17:19:04

續唔到都冇計,不過我覺得喺屋企做都好方便,歡喜嘅可以喺Youtube度揀啲健康舞或kickbox跟住跳

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖