香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 長沙灣邨 » 2013-2-4最新相片及已報左幼稚園了.....
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...9
支持鍵盤翻頁

那幼稚园離長欣樓多遠呢?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今日去左面試附近的幼稚園,但附近好几間都未有位,因為我報K2,問過几間都係要等后補,或留資料,見到有間佛教...
lokloklok2009 發表於 2013-2-4 19:25:37

你可否提供你预留幼稚园的校名和你们報的那間地址,離長欣樓遠嗎?

那幼稚园离长欣楼多远呢?
Penny 发表於 2013-2-5 16:35:34

係麗閣村呀,我諗行過去3-5MINS~

你可否提供你预留幼稚园的校名和你们报的那间地址,离长欣楼远吗?
Penny 发表於 2013-2-5 16:41:02

OK呀~
http://www.tsangkorsing.edu.hk/     
校網址,不過佢話哩個網址唔用了,更新中~不過都有學校的資料~
佢係麗萱樓三樓平台,你係麗閣商場三樓行出出面直行到尾就係了。。。。。。。。。。。

3-5MINS就行到去。。。。。。。。非常近。。。。不過三樓平台都有2-3間幼稚園,你可以上去睇下,不過都係留資料及填表等后補,唔知你係報K几?我報哩間仲有位,我問過附近街坊,佢地話都几好,不過係佛教,今年扣左學卷連學費都唔洗交,我見好多佛教都唔洗交學費。。。。。。。

OK呀~
http://www.tsangkorsing.edu.hk/     
校网址,不过佢话哩个网址唔用了,更新中~不过都有学校的资...
lokloklok2009 发表於 2013-2-5 17:15:51

係全日制嗎?我想9月份才轉過去讀K3,现在K2。話唔定以后係同學仔。

我仔K1宜家,佢有全日,但無位,你可以排队。。。。其實搵全日真係几難,如果你搵到全日話聲我知~

我仔K1宜家,佢有全日,但無位,你可以排队。。。。其實搵全日真係几難,如果你搵到全日話聲我知~
lokloklok2009 發表於 2013-2-5 22:24:57

哦,細過我個仔,咁大家齊齊找幼稚园,有全日嘅我再通知你。你是長泰還是長欣呢?

长泰

长泰
lokloklok2009 發表於 2013-2-5 23:52:40

我係長欣,不過都好近啫,希望大家多些交流。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖