香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 譚肇卓區議員 » 樓上日耷夜耷鑽牆半年都未停過...........!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...8
支持鍵盤翻頁

原帖由 ling_ha 於 2009-3-4 23:49 發表
我都一樣受呢d困擾半年!!!!
足足半年!!!
晚晚7點幾8點開始嘈!!!!嘈到半夜2點先收手!!!
真係唔得佢死!!
開頭諗住佢自己裝修...可能要等收工等放假自己郁手做
所以....幾個月都可以接受
但係...大佬ar......家下半年la ...

你同我一樣慘!唉~~~~~~~
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21
分享 分享 讚好人數:0查看名單

多謝分享

我可否寫信比樓上(塞進佢信箱)“先禮後兵” 呢?下最後通牒,如不停止製造嘈音的話我就報警.......大家比下意見啦。Many Thx!!
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

會唔會水泵聲

原帖由 灣仔小子 於 2009-3-8 22:39 發表
我可否寫信比樓上(塞進佢信箱)“先禮後兵” 呢?下最後通牒,如不停止製造嘈音的話我就報警.......大家比下意見啦。Many Thx!!

其實唔係唔可行既, 如果你樓上住既係聾啞人仕, 你點拍門都係無人應架啦, 至於報警呢樣野, 好多人都一早叫你報架喇, 都唔明你點解仲要忍.

樓上既一對壯年夫婦,舊年係掉左支雲石落我個晒衣架上面,驚動過警察後,有特登落黎我度拍門咋咋諦問我野,所以我肯定佢地唔係聾啞人仕。

原帖由 灣仔小子 於 2009-3-9 00:10 發表
樓上既一對壯年夫婦,舊年係掉左支雲石落我個晒衣架上面,驚動過警察後,有特登落黎我度拍門咋咋諦問我野,所以我肯定佢地唔係聾啞人仕。

咁你咪報警囉. 好多人都已經叫你報啦, 仲咩仲要係咁忍. 忍完就係咁問好唔好.  你唔報未必有人幫到你, 你報就或者警方會幫到你.  一於報啦....

原帖由 灣仔小子 於 2009-3-8 22:39 發表

呢個世界有咩「先禮後兵」既咩?

報就報,唔報就忍!就係咁簡單!

你係報警既,我地會好支持你!就算你話唔報警啦,我忍得住,由得佢,我地一樣好支持你!

但係你又忍唔到、又怕事、又驚報警,再加上上黎講d咩「先禮後兵」既野,講左咁多日都係無任何action,不如唔好講啦!

贈多你一句啦:

跑得快唔及起步快咁緊要呀!

做野要決絕D,決定要快,因為一日唔起跑,跑得幾快都無用!

如果上個禮拜你一出呢個post,聽我地講去報警既,可能問題已經解決晒!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖