香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 龍逸邨 » 如果由龍門居通往龍逸邨果度閘可以打開就好喇!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...17
支持鍵盤翻頁

龍門居道閘係電腦拍卡龍逸村住戶証用卡片重要係用紙劃兩野就話住戶証有無去問地政處查呀人地住左十幾年呀黎...
wy28 發表於 2013-7-1 23:45:22

你指的是車閘,我沒有意見,但我同其他人所講的是由龍逸去龍門的行人路都有閘擋住,如果係誤會就不用再爭議下去,但你的言論太令人反感,你唔可以一竹篙打一船人!
就算係私人用地,如果有地方係必然通道,都會係有須要開放的,有商場都會有24小時通道就係咁解。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我唔想因為我有車.第二始終係人地地方龍門居係居屋人地真金白銀買番黎妳要人開閘係咩道理,土生土長香港人係...
wy28 發表於 2013-7-1 23:28:35

你咁講就有問題,有錢就要多d福利,咁你無資格攞福利,因為由李+x排第一開始,幾時到你攞福利?你前面d有錢人攞哂都未到你!hk的福利係比有需要人士,唔係有錢話哂事,相反,真正有錢的人根本唔使福利,照你咁講,你買唔到樓,更加唔應該享用公屋的低租福利!

龍門居道閘係電腦拍卡龍逸村住戶証用卡片重要係用紙劃兩野就話住戶証有無去問地政處查呀人地住左十幾年呀黎...
wy28 發表於 2013-7-1 23:45:22

犯眾憎咪就係你呢停人囉!入邊成2千幾人等住入伙,而家想話開道閘方便人買嘢,咁都俾你出言侮辱,你攞匙果日房署都有光碟建議我哋入去買嘢啦!私人地方係你先講得出口,反省下啦!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

有乜好嘈呀,越講越遠,大家和諧D
龍逸村幅地本來計劃起公園比
龍門居,富健花園及其附近居民用
但政府把幅地改建公屋及
把龍門居等等屋村的街市,
商場及內園共用令其不滿,
上街反對多年好正常
後來政府降低公屋樓層
加建社區會堂誘因才可建公屋本帖最後由 albert0000 於 2013-7-2 10:55:58 編輯

大陸雞之言論,污辱別人同時也污辱了你自己。
亦都很開心見到有好多見識全面的邨友。
我不是土生土長香港人,但有交過稅,用我的學識在這裡努力工作10年發現基礎差始終都追不上樓價。生咗小朋友更加開支大,所以申請公屋。儲返錢再居屋私樓吧。很多人都是行這條路吧?
冇乜精力上網同人地討論e個。要忙裝修了。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

家下公屋窮人衰過蝗蟲呀!得一想二好過份呀!金錢世界自然是利字當頭!e種議員會幫窮人建一條窮民路,窮人...
cyc20130301 發表於 2013-7-1 00:40:00

所以搬左入去記得登記做選民,有票就會被重視!

回應 26# 臭豬BUBU媽
多謝, 一早已經登記. ^ ^

仲有,香港是法律社會, 網上言論要自律,可以保留權利報警. 你隨時因網上誹謗罪惹官非.

跟本有路出知不過未健好又唔係好遠.事實龍門居居民係有交管理費地方又唔係妳,比妳人情唔比道理,人地比起錢...
wy28 發表於 2013-7-1 00:50:33

請自律.你的言論有人身攻擊成份.

http://postimg.org/image/nehjbzz6l/

其實收匙個曰房署個職員已經講左遲啲會開通往龍門鐵絲網個大閘
分享 分享 讚好人數:3查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...17
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖