香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 豐和邨 » 有人養狗!!!!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...17
支持鍵盤翻頁

希望佢搵到新家
擴3 G1281
11年7月收藍咭
13年12月審查
14年1月step2
分享 分享 讚好人數:1查看名單

影響到鄰居就好唔岩啦~唔通要啲鄰居日日就隻狗咩~
分享 分享 讚好人數:2查看名單

住户唔守规则在先,影响到邻居,比人投诉都预咗囉。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

佢一定係養開架
你估佢會特登 上左樓先買黎養咩
有時人因環境轉變
逼不得意先申請公屋
而家隻狗變左冇左個...
Eisan 發表於 2013-7-14 07:01:50

遇到我呢類的鄰居,你就幸運,我會包容,
尤其是我們是2人單位,狗是必然會吠,
但大多数被人養的家犬,是絕對友善,
沒有養過狗的人是一世都不知道,
狗比人類,來得忠誠,沒有歪心,
我知道很多己經被公屋居民認購了所住的單位,
確實有好多居民養狗,但當中亦不乏有仍然是公屋住户身份
的居民不滿意己經買入單位的人養狗,如果我係持有己買的
單位的公屋業主,我睬你都傻,大不了釘契,但身份是公屋
人就不能!
狗都有生命,件事經漁農處,隻狗就一定冇人道毁滅,何
必咁絕!
分享 分享 讚好人數:18查看名單

如果佢一早同房署申請左,咁隻狗狗就係合法居留架啦喎!!!

遇到我呢類的鄰居,你就幸運,我會包容,
尤其是我們是2人單位,狗是必然會吠,
但大多数被人養的家犬,是...
lomeion 發表於 2013-7-14 10:45:04

我都會包容
人係有容人之量
如果吠會私底下同佢講聲
叫佢教下隻狗囉冇辦法就要用滅聲帶本帖最後由 Eisan 於 2013-7-14 11:15:32 編輯

我都會包容
人係有容人之量
如果吠會私底下同佢講聲
叫佢教下隻狗囉冇辦法就要用滅聲帶
Eisan 發表於 2013-7-14 11:15:02

石歡好似派緊,你有冇声氣?
收到信末?

石歡好似派緊,你有冇声氣?
收到信末?
lomeion 發表於 2013-7-14 11:22:37

連step 都未轉
不過好似冇乜2人報喜

回應  kimhyuna

教你一個好方法,絕係絕的,打去漁農處投訴話公屋有人養狗,晚上吠影響入睡,漁農處好快有人...
fannyparkman 發表於 2013-7-13 23:43:22

收到, 唔該晒ching

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...17
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖