香港公營房屋討論區
主頁 » 關愛互助 » 疑難雜症 » 脫智慧牙
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...10
支持鍵盤翻頁

假若你的智慧齒已長出一部分, 在香港只需$800(大約4年前),只係打麻針有少許痛, 但過程無需10分鐘, 也無需"...
danielknl 發表於 2013-7-24 11:03:48

我有4隻,上邊兩隻蛙左,一隻痛一隻唔痛,但一定要脫,下邊兩隻,唔係好夠位生,早幾年怕痛唔敢脫,出左幾年先出晒,痛苦左幾年,雖然冇蛙,但生得好入刷牙唔留意未必刷得乾淨驚影響隔離果隻,但問過原來脫下邊仲貴,1500蚊起
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我下排無生, 我睇既牙醫check左我既情況, 報埋價錢問我做唔做, 我同意先至打麻醉針.....
要有勇氣至可以, 太驚唔得......
G12142xx 市3 11年10月6日第一次審查, 11月底pass, 12年7月19轉 step 4, 7月23收信派順利邨, 7月26日轉拒絕(不合理), 13年1月30日轉 step 4, 2月6日派啟晴, 13年8月6日取匙, 13年9月轉step 5 你經已接愛房署編配的單位

回應 #20 MaggieWong

唔洗客氣
大陸脫過唔係好痛
如果一隻,計番時間車費,香港都係差唔多
但你仲有三隻咁多 …………
深圳脫可慳番唔少
G12242市3    08年12月藍卡     ~完~◑﹏◐

番大陸脫? 小心要番香港執手尾喎...因為睇電視D醫生都講..唔少個案係要執手尾..諗清楚呀, MAGGIE
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  MaggieWong
甘多?還有3隻?
(風一樣的女人) 發表於 2013-7-24 11:15:39

咁平?!蛀左所以要脫,可能我冇咩智慧,所以生左4隻智慧牙囉

回應  MaggieWong
工聯會啦,幾舊水之嘛
kc~ 發表於 2013-7-24 12:32:15

唔該大少!我打去問下先!

唔講大話都要甩大牙..奇怪
c7 發表於 2013-7-24 12:38:12

你比我早甩左啦!

唔該晒! 你脫果間打左去問左啦,仲貴過我脫呢間!

我啱脫左隻880蚊係最平的喇,脫智慧牙由800-1400蚊,我仲有3隻..
MaggieWong 發表於 2013-7-24 10:47:57

你一次過出曬4隻咁多? = =" 痛死啊...

請問什麼情況下要脫智牙?我冇脫過智牙有冇事?
Aapple 發表於 2013-7-24 13:11:00

你夠位生,而隻牙冇事係唔洗脫的
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你一次過出曬4隻咁多? = =" 痛死啊...
dayuen 發表於 2013-7-24 17:21:22

係呀!下邊唔多夠位,生左幾年先出晒,睇怕拍左片要脫都唔平

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖