香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 元州邨 » 即將搬入元豐樓1-2人單位, 大家知唔知...?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...11
支持鍵盤翻頁

平面圖喺呢個帖有,
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=27906
tandy 發表於 2013-09-20 06:12:21

佢呢個唔清晰 , 所以無提供比佢
那愛意 悠然而至 永記那次與你偶遇時
碰見妳完全是天意......

情深不必一世相聚 愉快色彩不想刻意地儲起
你會再愛我一次 在美夢之中,
再相聚一次 ......
分享 分享 讚好人數:0查看名單

佢呢個唔清晰 , 所以無提供比佢
dreaming 發表於 2013-09-20 11:12:02

無廚廁間格

我琴晚都响元豐樓隔離嗰座食飯,樓下公園好熱鬧

大家通常點裝修架?
有冇BRO/SIS 專才俾D意見我? PLZ~~~
terry242002 發表於 2013-09-19 18:57:40

單位就是以下呢個,  可以入去睇到你個單位點樣裝修, 佢有 3 part 影片, 慢慢參考下

http://www.youtube.com/watch?v=L7pD1rIgshs

分享 分享 讚好人數:3查看名單

無廚廁間格
我琴晚都响元豐樓隔離嗰座食飯,樓下公園好熱鬧
tandy 發表於 2013-09-20 11:26:32

之前我都有個平面圖, 後來無得用呢種單位, 就刪除咗, 不過仲有現場相片同細緻呎吋資料嘅

我一直係嗰頭大, 都唔知幾恨派元洲邨, 但都無, 嗰度真係好熱鬧, 交通又超方便 , 好多人要穿過呢個屋邨先可以返屋企, 比牛下更旺盛 本帖最後由 dreaming 於 2013-09-20 11:43:17 編輯

之前我都有個平面圖, 後來無得用呢種單位, 就刪除咗, 不過仲有現場相片同細緻呎吋資料嘅
我一直係...
dreaming 發表於 2013-09-20 11:38:30

屋企人是特別調遷,社工信寫明要元州邨,收配房信後特登來睇平面圖。
房署話元州邨好多人想要,佢上手係寬敞戶咁啱要搬走

好多資料!!!! 感謝上述BRO/SIS!!!!!
咁大家知唔知廚房可唔可以做OPEN KITCHEN?

好多資料!!!! 感謝上述BRO/SIS!!!!!
咁大家知唔知廚房可唔可以做OPEN KITCHEN?
terry242002 發表於 2013-09-20 11:49:55

唔可以, 唔可以拆牆 , 個牆有成10吋厚, 應是主力牆, 小心比扣分及收屋 , 唔要廚房門咪變 open 囉

分享 分享 讚好人數:1查看名單

哈哈~ 如無唔做得OPEN KIT~ 我就要番隻門啦~ 小D油煙

屋企人是特別調遷,社工信寫明要元州邨,收配房信後特登來睇平面圖。
房署話元州邨好多人想要,佢上手係寬...
tandy 發表於 2013-09-20 11:45:49

嘩...屋企人發達喇 可以調到呢度, 真係好難ga, 多數都係原居民, 或是遷拆戶先住到元洲邨, 派到嘅都祇係極小數機會

哈哈~ 如無唔做得OPEN KIT~ 我就要番隻門啦~ 小D油煙
terry242002 發表於 2013-09-20 11:58:15

咪係囉, 反正度門又唔阻掟, 你真係好幸運可以派到呢度, 真係恭喜哂

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖