香港公營房屋討論區
主頁 » 內政外務 » 用戶須知 » 左右伸縮欄
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 賈定珍 於 2009-4-23 09:10 發表
咁有新引用同新短訊就會自己彈出.  特別係答完post refresh果下, 我都覺得幾disturb 呀, 我地好多時習慣答野都會引用架啦.  咁搞法即係以後要封咀 ...

新引用的意思係人地引用你帖子呀 ~
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 VickYeung 於 2009-4-23 09:13 發表

新引用的意思係人地引用你帖子呀 ~

我明新引用意思係人地引用我地帖子.  我意思係咁搞法.  即係叫人地最好唔好引用自己既post答野, 咁就將個disturb減到最低.  不過呢下都係好難避免.  將心比己.  咁即係自己答post唔好引用人地帖子啦.  唔係就會disturb人嘛.

細佬:我覺得好似之前咁有人引用就叮噹叮噹嘛幾好lo,,加埋可以delete就得啦,唔好吓吓彈出黎嘛,。

個人意見

原帖由 賈定珍 於 2009-4-23 09:35 發表
我明新引用意思係人地引用我地帖子.  我意思係咁搞法.  即係叫人地最好唔好引用自己既post答野, 咁就將個disturb減到最低.  不過呢下都係好難避免.  將心比己.  咁即係自己答post唔好引用人地帖子啦.  唔係就會disturb ...

我會修改在主頁才自動彈出,相信大家不會覺得第一時間知道自己有新引用或短訊是騷擾

原帖由 maggie 於 2009-4-23 14:25 發表
細佬:我覺得好似之前咁有人引用就叮噹叮噹嘛幾好lo,,加埋可以delete就得啦,唔好吓吓彈出黎嘛,。 個人意見 ...

如果他聽不到叮噹聲及不知道有伸縮欄這回事,恐怕他永遠都不知道自己有新引用或新短訊

原帖由 VickYeung 於 2009-4-23 16:13 發表

如果他聽不到叮噹聲及不知道有伸縮欄這回事,恐怕他永遠都不知道自己有新引用或新短訊

你既引用認錯晒人wo,唔係引用我都通知我wo,我唔係公主wo           (落葉與啤酒罐)

原帖由 maggie 於 2009-4-23 16:43 發表
你既引用認錯晒人wo,唔係引用我都通知我wo,我唔係公主wo           (落葉與啤酒罐)

唔係卦... 成日都咁? 其他人有冇呢種情況?

原帖由 VickYeung 於 2009-4-23 17:03 發表

咁又唔係,冇失憶既好似頭先果次啫  ,其他人我就唔知喎

原帖由 maggie 於 2009-4-23 17:07 發表
咁又唔係,冇失憶既好似頭先果次啫  ,其他人我就唔知喎

照計唔會出錯wo ~

原帖由 VickYeung 於 2009-4-23 17:03 發表

我係睇都唔睇, 所以唔知有無錯既情況出現. 我地好多時都掃post架啦.  呢個唔通知我都無問題
頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
擴展內容欄滑鼠輸入中文工具上傳圖片或文件的說明轉往完整模式
保安驗證:提交前必須於右側格子輸入96552

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖