香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 興民邨真係唔錯
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

会订造床+衣柜一体式,放近门口,衣柜背面放电视柜/组合柜,窗放梳化
tandy 发表於 2013-10-14 09:32:47

你意思係將双人床放近大門口,
電視櫃近露台,還是調轉,如双人床對住厨房,
感覺不太好!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你意思係將双人床放近大門口,
電視櫃近露台,還是調轉,如双人床對住厨房,
感覺不太好!
lomeion 發表於 2013-10-14 09:54:08

雙人床放近門口

双人床放近门口
tandy 发表於 2013-10-14 10:08:55

唔覺嘈咩?近走廊門口

回應 #1 tandy

真係估唔到舊邨都有咁好既間隔喎最正係個露台
G12181XX 至G1220000市三
12年10月15日審查合格
13年2月5日step4
13年2月7日收信派順安邨(第一次)~唔要
13年6月10日step4(第二次)
13年6月14日收信派榮昌邨(第二次)~要

唔覺嘈咩?近走廊門口
lomeion 發表於 2013-10-14 10:23:18

興民邨設計唔係中央走廊式,所以唔會有太多閒雜人經過你家氣窗 佢設計上是兩個單位一組/三個單位一組,靠樓梯到你屋企大門本帖最後由 tandy 於 2013-10-14 10:30:00 編輯

兴民邨设计唔係中央走廊式,所以唔会有太多闲杂人经过你家气窗 佢设计上是两个单位一组/三个单位一...
tandy 发表於 2013-10-14 10:27:22

同現時啟程比較,邊款比較實用?

同現時啟程比較,邊款比較實用?
lomeion 發表於 2013-10-14 10:33:26

我自己覺得是興民,但想睇埋廚房星盆隔離個空隙幾闊,睇下放唔放到細雪櫃
個露台已有水喉for放洗衣機本帖最後由 tandy 於 2013-10-14 10:47:40 編輯

回應  tandy
   真係估唔到舊邨都有咁好既間隔喎最正係個露台
faitik 發表於 2013-10-14 10:25:25

個露台唔會太大,又可以放洗衣機,夠用

回应  tandy
果时连专线小巴都冇由山下真係行到山顶
初初连接驳lift都未有
有晒行到死死下
不过果时仲细...
Eisan 发表於 2013-10-14 09:50:17 [img]http://cyclub.h\"\" appyhongkong.com/images/common/back.gif[/img]

消防喉沖凉,爽啊!

真係幾好用喎, 可以盡情間房又唔會冇晒光線入廰, 連廁所都有沖涼位, 好多舊式公屋都係沖涼望實個馬桶
係個位置太遠唔方便, 其他野都好好

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖