香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 葵聯邨二期 » 有問題請各位俾意見
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  wisefantasy
   應該係01吧,對面有2個空間,但也有可能只是電錶房那些
BBwing 發表於 2014-03-03 01:09:29

哦,明白了,thx

其實真係一半一半
一半知道新樓難求,而之後再排又唔知結果
但一半又真係心思思想試下會唔會更好
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁輕鬆  吾好要  等下次  益吓叫救命個D
菩提本無樹
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #21 wisefantasy

咁你係派左高層定低層?
擴2,G12668XX,
11/12/2010藍卡,
29/01/2013審查,
27/02/2014第1次收信預派葵聯二期
08/07/2014正式簽約收樓
終於有自己嘅安樂窩 ( ^ _____ ^ )

咁輕鬆  吾好要  等下次  益吓叫救命個D
hkhk 發表於 2014-03-03 01:18:23

我明...我都係叫梗救命既其中一個
可能係我過份美化果邊吧
但係未收信之前我真係幾留意水泉澳,覺得又大型又係O係大區沙田度
所以無果邊出現,其實唔太會有呢個帖既出現

咁你係派左高層定低層?
BBwing 發表於 2014-03-03 01:19:02

唔太高

回應 #17 wisefantasy

岩岩去左水泉澳個板幫你睇相
講真 六月派真係有難度(落成日期十個新邨九個半都係遲)
睇返啲相 好似啲油都未上哂 講真半年都未必搞得掂
個度係新區 吾係楝樓搞掂就得 仲有周邊啲道路及配備(如車站)
仲要驗樓 又搞返一個月(執漏)
而家開始落雨 過左三個月又風季
如果今年雨水多 真係分分鐘十一月囉
而且政府又改左第一期14/15年度
怕矩攞黎第一期啲樓擺係年尾追數咋
你第一次派啲有問題樓就話吾會哂一次機會姐
我怕矩係半年內狂派俾你 你就頭痕了⋯
得償所願 感恩萬分
分享 分享 讚好人數:2查看名單

岩岩去左水泉澳個板幫你睇相
講真 六月派真係有難度(落成日期十個新邨九個半都係遲...
akipanda 發表於 2014-03-03 01:52:09

唔該師姐

上O黎發帖聽下意見,睇得清楚d
睇O黎答案得一個

我都估水泉澳未咁快派到,因為始終佢係新開發+地盤大,要所有交通配套搞得好先可以派!因上面真係咩都無!所以分分鐘中間食次骨,要第三次先有可能派水泉澳!本帖最後由 hihikary 於 2014-03-03 02:06:04 編輯
擴3,G 12500,02/2010藍咭,02/2013審,04/2013 step2,28/02/2014 step 4,04/03/2014收信派聯悅高層

我都估水泉澳未咁快派到,因為始終佢係新開發+地盤大,要所有交通配套搞得好先可以派!因上面真係咩都無!...
hihikary 發表於 2014-03-03 02:04:55

Thanks for opinion.

好彩有上O黎論壇問一問
Thanks everyone.

回應 #26 sennbeyer

答案只有要同吾要 最緊要吾好後悔
講真有辦法拖長 就係簽意向書照要
到睇現樓個時先拒絕 因為都係哂一次機會
不過房署做野好黑箱
我個時派二人第一次派97%都係舊樓同問題樓
到呢期市二擴二有人第一次就新樓
你話點估房署點玩呢本帖最後由 akipanda 於 2014-03-03 02:14:20 編輯
得償所願 感恩萬分
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  sennbeyer
答案只有要同吾要 最緊要吾好後悔
講真有辦法拖長 就係簽意向書照要
到睇現樓個時先拒...
akipanda 發表於 2014-03-03 02:13:14

有O左答案O架喇
聽你咁講都係唔好做無謂O野好

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖