香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 有冇人夠膽要天恆恆運208室
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...6
支持鍵盤翻頁

其實有好多都有人失救死左0係屋企,由其係舊村,只係知唔知咁解姐........就算私人樓咪又係咁
angelalau28 發表於 2014-03-05 17:00:37

講真就算新起都有D地方有發生過工作意外而過世,而呢D有冇問題嘅屋,係睇你自己點睇架者,都係果句:你信咪有囉,你唔信就冇架喇^^
擠迫調遷
分享 分享 讚好人數:0查看名單

係丫!一月尾果時係樓下見到通告,我見我又合哂資格咁咪試下申請,點知咁快話得,填表果時佢仲話四月先知...
MarineCat 發表於 2014-03-05 12:29:42
寶田?

大陸人一定會要,佢地返大陸住多過係香港住

心中有鬼,住邊度都有鬼
分享 分享 讚好人數:1查看名單

.如果大單嘢,一定有心理影響。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

大陸人一定會要,佢地返大陸住多過係香港住
barrysum 發表於 2014-03-05 19:00:29

呢個你又唔可以咁睇,我自己係土生土長嘅香港人,但都睇到好多國內媽媽日日帶小朋友返學,可能係有D仲係大陸返工搵食,有時睇野都要多面睇^^
擠迫調遷

年年特快去到最後呢間單位都會比人揀左
但係年年都會再放返出黎…
LittleTina 發表於 2014-03-05 11:53:34

可能有D人只係用來當搭板
用特快攞咗個單位,變成有綠表資格
再免補地價跳上居屋

咁又係

方唔方便講由邊度調過黎呀? 係咩原因? 重建? (我好8~)
結左婚2人住1-2人單位咪有d迫囉...遲d生埋bb又...
C9Joyce 發表於 2014-03-05 12:37:40

我係寶田公屋戶搬去德朗邨,因為唔知邊個中轉屋要拆,跟住佢地想留呢度比D唔係公屋戶嘅人住,所以比我地係寶田嘅公屋戶調走,咁佢地可以拎返呢D細到爆嘅屋去做中轉比人暫住,唔洗同排緊隊嘅人爭新屋,所以只要係公屋戶而又住到超過五年就可以申請,但重點要係一人單位,所以我就可以調遷!

第二個問題係…我老公係台灣人,佢未拎到香港身份證係加唔到入新屋戶,所以唯有咁住住先,如果好命有BB,到時先一次過申請返三個人嘅屋咁囉^^

仲有冇其他問題?
擠迫調遷

可能有D人只係用來當搭板
用特快攞咗個單位,變成有綠表資格
再免補地價跳上居屋
KKHC 發表於 2014-03-05 19:12:05

聽講好似有出話可以買居屋時特快會好搶手,都係聽講唔知係咪真@@
擠迫調遷

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖