香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 汗水加灰塵的一天(加插廁所磚入水相)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...11
支持鍵盤翻頁

原帖由 蛋糕妹 於 2008-7-24 23:38 發表
唔係成幅牆呀,只係d磚乍,水水

HAHAH...SORRY SORRY...誤會左你意思...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我今日都收左key,2個鐘ok,
不過我好專心搞手續,
都無認下大家tim..........

今日找到裝修鋪地磚,4條吸咀,鐵閘total$10600~~~
另加改4個電掣,每個收$280,
師父話即日開工,但今日發現廁所磚有幾塊入水,
所以明天要去攪攪佢,
想請問下大家,係咪去辦事處講番單位有問題,明天星期六都受理嗎
提提大家拎住花曬開勁水射下d磚

蛋糕妹, 開水射個地, 但點先知佢有無入水呀???

poopoo係射個牆身d磚,如果有問題之後你慢慢會見到d磚由邊開始慢慢有水"控"出現

原帖由 蛋糕妹 於 2008-7-25 23:09 發表
poopoo係射個牆身d磚,如果有問題之後你慢慢會見到d磚由邊開始慢慢有水"控"出現
真係好pro,醒

原帖由 蛋糕妹 於 2008-7-25 22:35 發表
今日找到裝修鋪地磚,4條吸咀,鐵閘total$10600~~~
所以明天要去攪攪佢,
想請問下大家,係咪去辦事處講番單位有問題,明天星期六都受理嗎
...

多謝提醒,真係邊一part都要好好check清楚..
我其實係牛下居民,不過出年年頭會搬去牛上

原帖由 蛋糕妹 於 2008-7-25 22:35 發表
所以明天要去攪攪佢,
...

我想問點入水呀..?唔係好明..thx

講得清楚係廁所企缸旁邊的牆磚,當用花灑射向牆身一陣就慢慢見到牆身磚的邊位變深色(水"控"),如果都唔明,我明天影低比大家睇下

原帖由 蛋糕妹 於 2008-7-25 23:39 發表
講得清楚係廁所企缸旁邊的牆磚,當用花灑射向牆身一陣就慢慢見到牆身磚的邊位變深色(水"控"),如果都唔明,我明天影低比大家睇下

thx晒..麻煩你明天影低post上黎比我地睇下..

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖