香港公營房屋討論區

請按以上圖片支持CYClub, 無言感激!
主頁 » 內政外務 » 辦事處 » 我希望保留舊CYClub的...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...7
支持鍵盤翻頁

hi~ Vick, 會不會升級時用了有木馬程式的版本??
所以有內自內地的宣傳機器程式作怪??
剛才我刪除47個17號至21號幾日新註冊內地IP可疑ID,
有杜絕方法嗎??  ...
kennyip 發表於 2009-8-21 16:02

放心, 程式冇病毒/木馬
我已經修改左註冊程序, 暫時唔會再有宣傳機器嘅新註冊
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

放心, 程式冇病毒/木馬
我已經修改左註冊程序, 暫時唔會再有宣傳機器嘅新註冊
VickYeung 發表於 21-8-2009 19:24

明白!! 上google搜尋, 原來叫《註冊機器人》,佢會自動大量註冊會員,造成資源上負擔。呢D機器人主要係為了發放廣告同埋用來提升自己搜尋引擎排名......好犀利~
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

其實新舊都各有特色, 兩個我都鍾意, 無意見!

長遠來計是好的

新的好

kw_sir, 你出黎俾意見同見解真係好, 平心而論, 你覺唔覺除咗版面同即時聊天室之外, 其他野同其他論壇真係冇咩特別, 尤其係答post, 我第一次答仲以為去咗xxx討論區, 我仲記得之前我見到某論壇版面第一個反應係'嘩,  ...
盈富街坊 發表於 21/8/2009 12:01

不過亞vick咁勝, 佢將新版反轉再反轉再再反轉, 都可以做到cyclub特色

當初因為有好多會員抱怨網速慢, 但係改善網速就要大修, 所以我一不做, 二不休, 順便由6.1升級至最新7.0版本, 7.0各方面肯定比6.1好, 亦都係大勢所趨, 好有用嘅野我先會考慮保留, 或者加番舊風格比你地揀, 不過我先 ...
VickYeung 發表於 21/8/2009 19:21

你咁講都岩既, 要向前望, 係我本人比較念舊姐
不過暫時真係要改下d字體先, 睇得好鬼辛苦, 又細又蒙
唔知係咪睇開舊版大字, 要掙大隻眼靠近個芒, 先睇到d字, 唔該vick~

hi~ Vick, 會不會升級時用了有木馬程式的版本??
所以有內自內地的宣傳機器程式作怪??
剛才我刪除47個17號至21號幾日新註冊內地IP可疑ID,
有杜絕方法嗎??  ...
kennyip 發表於 21/8/2009 16:02

秀南近排都係咁, 多左d內地註冊, 搞搞震

秀南近排都係咁, 多左d內地註冊, 搞搞震
kw_sir 發表於 2009-8-23 12:34

有冇開註冊驗證?
放心 , 我打算加番舊風格
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

有冇開註冊驗證?
放心 , 我打算加番舊風格
VickYeung 發表於 23/8/2009 20:04

唔太清楚, 我問下先, 唔該晒
咁應該係有開先對, 定無開先對呀
頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
擴展內容欄滑鼠輸入中文工具上傳圖片或文件的說明轉往完整模式
保安驗證:提交前必須於右側格子輸入56218

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖