香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 水泉澳邨 » 借個位嚟呻吓啦!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...21
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #13 Bbbuddy

樓底得99吋  空間再細  氣流差  難清潔  小動物樂園  老鼠  曱甴   
菩提本無樹

好男人, 謝謝你的明白  
明白大家等侯之苦, 我由申請至今都等左七年了, 如今終於上岸真的非常非常感...
Bbbuddy 發表於 2015-03-19 18:51:01 原文

心同感受。。。我也申请了七年,望到快上岸~~但相比積存快用光了,真的很無奈!
多D關愛,少D歧視⋯⋯發揮水泉澳的精神

回應 #23 T等上公屋

哇。原來你申請佐甘耐架。

好男人, 謝謝你的明白  
明白大家等侯之苦, 我由申請至今都等左七年了, 如今終於上岸真的非常非常感...
Bbbuddy 發表於 2015-03-19 18:51:01 原文

大家都係洗緊積蓄同時間去等待上岸,
吾洗理人地講咩啦。。。其實我同你一樣架。。
都好想新屋裝修好啲。。。盡量整得合自己心意。。。吾洗日後搬入去又要再整過。。
睇餸食飯吧。。最重要間好房同搞靚個廚房同舖好個地下先。。。
其他野慢慢先再搞。。。

我都想整廚廁假天花。。其實假天花普通三千几四千可以搞掂廚廁。。
我吾打算裝浴室宝。。。可以慳返畢。。
預計淨裝修都要八九萬。。
知足常樂,感欣認識一班好好既左鄰右里。。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #24 fc86

係啊!走了好一個大圈。。过去的事也不想提了,只寄望明天会更好!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

大家都係洗緊積蓄同時間去等待上岸,
吾洗理人地講咩啦。。。其實我同你一樣架。。
都好想新屋裝修好啲。...
kidd32hk 發表於 2015-03-19 20:28:00 原文

和你一样。。先装修好D,其他嘢慢慢執吧~

回應  fc86
    係啊!走了好一個大圈。。过去的事也不想提了,只寄望明天会更好!
T等上公屋 發表於 2015-03-19 20:29:26 原文

睇黎我地一大班遲下上水仔洗吾洗訂返几圍。。圍埋一齊呻下。。。
苦盡甘來。。大家橕住丫。。。目標近在咫尺。。。

和你一样。。先装修好D,其他嘢慢慢執吧~
T等上公屋 發表於 2015-03-19 20:32:02 原文

依家諗左好多計劃點整點整。。。
不過都係諗住普通裝修。。傢俬可能大部分入左伙先再添。。。
因為依家一個月連阿仔學費都成萬。。。
入左去住每個月可以有萬蚊洗。。手頭無咁緊。。
鐘意點整買乜都得。。。
諗起可以瘋狂購物已經好開心。。。
呢几年都無乜買過自己鍾意既野。。。
日日慳住慳住。。。就係為左今日。。
分享 分享 讚好人數:5查看名單

睇黎我地一大班遲下上水仔洗吾洗訂返几圍。。圍埋一齊呻下。。。
苦盡甘來。。大家橕住丫。...
kidd32hk 發表於 2015-03-19 20:32:40 原文

好提议……如果你做搆手,我第一個到~~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...21
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖