香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 有裝修及維修問題可以留問題給我(不承接任何工程)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...30...143
支持鍵盤翻頁

good post
鬼鼠Day醒醒你
保守你的屋勝過保守一切,因為一人獨享一房單位,是靠晚晚玩到天光既長者所得
分享 分享 讚好人數:0查看名單

c 父 ,我睇左木紋膠地板 enzo 3mm 呢隻膠板得唔得 ? $15/件.
另有 4mm膠板唔知又用唔用得過呢? $ 22 /件.
...
sherrychan 發表於 2013-09-08 09:25:37

3MM已經OK
我一般買開MORI或者岩士唐
180呎斜鋪,
我唔知你買幾長, 幾闊
買幾多料你可以問返鋪頭
人工一定會貴少少, 斜鋪要好晒時間閘角修口
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

回應 #292 Ethan_Cho
係6”x36",
另外,因為地台某部份突起,係咪要搵泥水師父再盪成個地台呢?
180’要預幾錢人工呢?本帖最後由 sherrychan 於 2013-09-09 07:48:39 編輯
OH YES IT's FREE 無人駕駛自助傢俬徵送
新界2, G124xxxx, 08 年入表,審查2次時間唔記得,3次不受歡迎屋,2次寶田,13轉市區,^_^竟然得左 啟晴.

我想問公屋單位,一個窗臺重疊裝2部窗分可以嘛?最緊要房署俾唔俾甘装?

甘装第日维修會否好贵?清洗會否好麻煩?

想問公屋2房單位反新,油牆天花!要幾錢到?

想問公屋2房單位反新,油牆天花!要幾錢到?
go2play 發表於 2013-09-09 11:11:26

執灰翻油, 出邊由6500 - 8000都有人開你
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

我想問公屋單位,一個窗臺重疊裝2部窗分可以嘛?最緊要房署俾唔俾甘装?
Vicky123 發表於 2013-09-09 08:06:30

呢個唔太清楚, 無辦法答你
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

回應  Ethan_Cho
係6”x36",
另外,因為地台某部份突起,係咪要搵泥水師父再盪成個地台呢?
180’要預幾...
sherrychan 發表於 2013-09-09 07:25:14

唔一定成個地台盪, 視乎你個cfu同判頭點諗
出邊痴膠地板唔包面料由9 - 11/呎
亦有人斷人工計,
總之唔會太多
人生二十年
如夢亦似幻
有生斯有死
壯士何所憾

3MM/MORI或者岩士唐
係邊度可以買到?
大約幾錢/1塊?
鋪好一個2-3人單位 (22平方左右)
大約幾錢/自己鋪 (淨買料&膠水)...
Thx...

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...30...143
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖