香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...302...500
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

Under normal procedure, you must fill "裝修工程申請書", 填 you want to 裝修 items,  name , ID card...
conniemcau 發表於 2011-12-4 22:16:52

咦~~~ 我唔見有"裝修工程申請書"喎, 係咪要另外問佢攞的, 我只有自己/親友/承辦商的form。

至於你講 install air-conditioner, 佢話要比左 form佢後先可以安裝!

其實 cf 唔識唔好比佢裝啦! ( 好似我 cf 唔識只係拉電線十幾天都未完成 ), 跟買浴寶的電器商店連安...
yayawu2828 發表於 2011-12-3 01:05:23

其實我個cf都唔想同我裝,佢覺得唔安全,佢個人比較穩陣

你可以去百老X果D攞張catalog比CF睇吓
ray001 發表於 2011-12-2 18:30:22

行咗豐x唔見有,今日再去百老x睇睇先

咦~~~ 我唔見有"裝修工程申請書"喎, 係咪要另外問佢攞的, 我只有自己/親友/承辦商的form。

至於你講 in...
bbnbobo 發表於 2011-12-5 09:47:46

搵承仔就填承辦商嗰張,自己搵師傅就填自己/親友嗰張,裝修要等佢批咗先可以開始做,但係冷氣唔使等佢批,總之交咗form就可以做啦,咁你基本上師傅上嚟安裝,你都要去等架啦,順手去辦事處交埋張form咪得囉

回應  yayawu2828

hi, 有D 相給大家看
ching047 發表於 2011-12-4 11:16:34

我好中意嗰度玻璃趟門呀

搵承仔就填承辦商嗰張,自己搵師傅就填自己/親友嗰張,裝修要等佢批咗先可以開始做,但係冷氣唔使等佢批...
AdaY 發表於 2011-12-5 13:17:23

原來係咁, 唔該你。

唔使客氣!

想問派左彩誠2-3人單位的朋友, 你地有冇移動洗手間的面盆?  牆上的鏡可否移動, 郁左會唔會有個洞? 因為我覺得下面應該無舖磚!

回應  yayawu2828

hi, 有D 相給大家看
ching047 發表於 2011-12-4 11:16:34

好靚喎! 但改左度門怕唔怕呢?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...302...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖