香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...304...500
支持鍵盤翻頁

我都係彩誠2-3人單位,我亦相信大家好可能係鄰居添!
我當日都見倒有同我同一層嘅去睇樓同簽約呀!
我見...
吳書復 發表於 2011-12-5 22:07:02

咁你個廁所又會點整呀?  都唔明個廁所做乜咁大。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 3028# 吳書復

我們想法一樣,二至三人嘅單位放雪櫃喺廚房,之後咩都放唔落呀。所以一早決定放雪櫃喺廳。

請問IKEA果隻無縫地板有冇人用緊呀???? 唔知好唔好用..........

請問IKEA果隻無縫地板有冇人用緊呀???? 唔知好唔好用..........
ray001 發表於 2011-12-5 23:37:35

我有睇過, 都幾薄, 但價平.....會唔會考慮上大陸買啦 !
2-3人單位 (廳+房) 約港幣 2,500 + 鋪約 2,000 ( 未計運輸及上樓費用 ) 大陸無縫地板人仔約 8元 4分板 .

香港最平是IKEA, 灣仔細鋪問過約HK$ 6,000 (未計鋪工 ), 大鋪 HK$13,000本帖最後由 yayawu2828 於 2011-12-6 09:46:49 編輯

承仔同我講話佢地會代辦埋喎... 如果係咁係咪咁就唔駛理架喇?
吳書復 發表於 2011-12-5 18:26:16

如果你搵承仔,將張form俾佢,佢自己填完會交架啦

我有睇過, 都幾薄, 但價平.....會唔會考慮上大陸買啦 !
2-3人單位 (廳+房) 約港幣 2,500 + 鋪...
yayawu2828 發表於 2011-12-6 09:29:26

你灣仔睇果d係幾錢呎??? 我諗我多數在香港買, 係諗吓買ikea果d定其他好d..... 唔知出邊揾人鋪要幾錢呢......

回應  AdaY

以下幾張pic有安裝圖..
旺角裝修個幾條街D店舖有賣ga, 我早幾日先拿左份catalog.. address: ...
joeywong0202 發表於 2011-12-5 18:35:22

唔該哂呀joey,錫哂你

你灣仔睇果d係幾錢呎??? 我諗我多數在香港買, 係諗吓買ikea果d定其他好d..... 唔知出邊揾人鋪要幾錢呢....
ray001 發表於 2011-12-6 09:45:02

大約 20元... , 其實我知越厚越好.
幾千元鋪工.....本帖最後由 yayawu2828 於 2011-12-6 10:07:13 編輯

浴室寶計劃正式被ban.........  

回應 3034# yayawu2828

IKEA個D係最差,似家私個種E3咁, 濕水會發ga, 要買d高密度, 一分$一分貨, 用好耐ga!

旺角裝修個幾條街都有GA, 我搵左間",百利店" $39一平方尺(德國貨,厚料), 人工$2000, 就咁舖無縫地板就OK, 不需再用泥水燙平地址:旺角道29B黃金大廈地下B2,

如足250尺$9000幾(包人工包裝); 有訂做家私位置可以唔舖(例如地台,衣櫃)....

好易裝, 可以自己裝ga, see the video 安樂窩#48 (尾段), DIY 舖無縫地板:  http://mytv.tvb.com/lifestyle/ownsweethome/124039#page-1本帖最後由 joeywong0202 於 2011-12-6 12:20:27 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...304...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖