香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...307...500
支持鍵盤翻頁

回應 2983# taktaktak

唔該晒~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁你放大眼雞o係廚房, 個門要唔要改?

我用開的洗衣機用左1年幾咋, 唔想洗錢買過新, 所以會搬埋過去做, ...
bbnbobo 發表於 2011-12-5 22:17:16

我地特登去搵部細既黎放... 西x 子既WS08X060HK,尺寸係23.6x15.7x33.5, 放得落又可以閂倒門唔駛改
廚櫃會裝到上天花咁高囉... 同埋會有一格放微波爐.. 地方細, 唯有向高發展啦..

搵承仔就填承辦商嗰張,自己搵師傅就填自己/親友嗰張,裝修要等佢批咗先可以開始做,但係冷氣唔使等佢批...
AdaY 發表於 2011-12-5 13:17:23

另外, 我想問下, 我打算要移動洗手間的水喉, 不過我知係唔得o既, 咁我報裝修時係咪唔洗寫落去就得, 同埋其他工程, 係咪就可以簡單的咁寫... 例如:廚房做吊櫃 咁樣呢?

拆廚廁門係咪都唔洗寫落去?

哈! 咁又係!! 今次裝修我都係以低成本為原則, so我諗住唔上訴了
ray001 發表於 2011-12-6 15:53:05

我本嚟都係打算求求其其低成本搞掂,結果加下一樣、加下又一樣......

另外, 我想問下, 我打算要移動洗手間的水喉, 不過我知係唔得o既, 咁我報裝修時係咪唔洗寫落去就得, 同埋...
bbnbobo 發表於 2011-12-7 09:58:54

其實唔使寫到咁足,寫幾項佢實批嗰啲,我見十間屋有五、六間都折灶頭起過,咁我其中一項咪寫改灶頭囉,交表時職員竟然話,如果拆嗰時俾佢地見到,會要我還原架喎,潛台詞就係,如果你要做啲犯規嘢,唔好俾佢地發現囉本帖最後由 AdaY 於 2011-12-7 13:19:05 編輯

回應 3057# olive

店名係咪"百利店'?  旺角道 ? 250尺包人工包裝? 入面有D賣 $39/尺....

回應 3058# herman

我剛剛又打去HD問過, 佢話我個quota係後補到, 叫我等配房信。 11月中transfered去編配組, 話需時1.5個月左右。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 3053# ray001

請問你去既 灣仔 無縫地板 店舖 地址, 可否提供? 我都想搵多幾間格价, THANKS.

回應 3066# joeywong0202

唔係百利店,等我問問先。

裝工最低消費250呎。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...307...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖