香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...308...500
支持鍵盤翻頁

回應 3069# olive

我都想搵多幾間格价, 如知道, 請提供 無縫地板 店舖 地址, THANKS.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

無縫地板保養!大家舖左都睇睇la,  呢間無縫都平, 東達裝飾材料工程( 2397 8722), 本帖最後由 joeywong0202...
joeywong0202 發表於 2011-12-7 12:27:02

轉聞東達係黑店, 小心!!

回應 3072# ray001

iC, THANKS SO MUCH!  咁永安工程 (地板) 有限公司? 本帖最後由 joeywong0202 於 2011-12-7 12:54:05 編輯

我本嚟都係打算求求其其低成本搞掂,結果加下一樣、加下又一樣......
AdaY 發表於 2011-12-7 10:04:41

me too, 嚴重超支

回應  ray001

iC, THANKS SO MUCH!  咁? 本帖最後由 joeywong0202 於 2011-12-7 12:54:05 編輯
joeywong0202 發表於 2011-12-7 12:50:44

呢間唔知啦.........

回應  ray001

請問你去既 灣仔 無縫地板 店舖 地址, 可否提供? 我都想搵多幾間格价, THANKS.
joeywong0202 發表於 2011-12-7 12:09:19

間野叫中建
地址: 灣仔駱克道367號國家大廈地下B2鋪

我地特登去搵部細既黎放... 西x 子既,尺寸係23.6x15.7x33.5, 放得落又可以閂倒門唔駛改
廚櫃會裝到...
吳書復 發表於 2011-12-7 02:44:31

你個廚櫃點整呀, 琴日搵過cf 上來睇, 佢話廚房太多喉管, 上面因為要整抽油煙機, 所以儲物位唔多, 下面又因為有好多水管同埋會有煤氣錶, 所以都唔會有幾多位用。 碗碟都唔知放o係邊!!??

回應 3077# bbnbobo

唔改煤氣錶位放唔到嘢。

你個廚櫃點整呀, 琴日搵過cf 上來睇, 佢話廚房太多喉管, 上面因為要整抽油煙機, 所以儲物位唔多, 下面又...
bbnbobo 發表於 2011-12-7 14:02:40

我因為唔造假天花, 上面攞盡佢做柜, 反正個柜都係以橫呎計(要留意個柜開門可能會撞燈, 買燈要小心)....下面原本想門遮掩, 但冇用又花錢, 所以唔做了, 買d膠柜放响度好過!! 另外窗口旁邊可以買d三至四格果d掛柜, 叫cf幫手掛起佢, 宜家同一d裝修舖有買!!

剛才lunch又行咗陣, 發覺如果買歐洲無縫板一定要$30以上, 連鋪工同地腳線平均要$8000~$10000先得, 好似有d貴!! d舖話歐洲貨同大陸貨分別只係面果塊野係彷得似唔似真木, 歐洲貨係似d, 大陸同馬來西亞係好似冇咁似, 但價錢都真係差一半....... 我諗我多數用馬來西亞板了, 再揾唔到就幫襯果間中建
啦........

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...308...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖