香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...330...500
支持鍵盤翻頁

想問下你們,
如果拿了鎖匙, 申請水和電手續繁吾繁??
可以去邊度申請??

謝謝
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 3290# ps383

簽署當日,房署會問你洗唔洗幫你申請,我們簽個名就搞掂,按金在賬單收取。

好方便。本帖最後由 olive 於 2011-12-15 17:29:52 編輯

回應 3287# joeywong0202

裝浴室寶用就幾好用,但電費好貴。如果一個星期開兩次,每次四至五個鐘用來乾衣,電費要多成四五佰啊

諗住1匹半就夠。
bbnbobo 發表於 2011-12-15 12:30:32

如果有同事有華員會証, 可以去灣仔亞細亞石油氣工程有限公司睇吓, 咩電器都有得買, 有証可以再平多D架!!! 唯一問題係要比現金同全數

地址: 灣仔柯布連道3-3A號

今日在源加逹訂地板了, 買馬來西亞板, $13/尺, $8鋪工, 加地腳線同其他野收我$5300大元!!

其實有冇人有彩亮15室的窗景看呢?

回應 3295# ray001

我們幾個彩誠後補你最快。

回應  ray001

我們幾個彩誠後補你最快。
olive 發表於 2011-12-15 20:33:42

吓?! 可能我習慣plan好咗係點做就去馬, 唔會拖拖拉拉吧! 雖然有D決定過後可能覺得好似快咗D, 但唔想左諗右諗得個煩字.......

回應 3298# ray001

其實我們全都選定,電器都訂了,。但下星期先開工  
希望快啲完成就好了。本帖最後由 olive 於 2011-12-15 21:39:15 編輯

如果有同事有華員會証, 可以去灣仔亞細亞石油氣工程有限公司睇吓, 咩電器都有得買, 有証可以再平多D架!!...
ray001 發表於 2011-12-15 18:12:18

謝, 可以去看看。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...330...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖