香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...338...500
支持鍵盤翻頁

回應 3370# bbnbobo

我們買日立1.5匹,度個玻璃窗個位好似差幾分。

安裝時要加錢批走少少個框。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  bbnbobo

我們買日立1.5匹,度個玻璃窗個位好似差幾分。

安裝時要加錢批走少少個框。
olive 發表於 2011-12-16 17:02:17

1.5匹個size好似全部都係22寸闊,我哋個冷氣機位應該剛剛好的! 批走少少個框收咗你幾多錢呀????

回應 3372# ray001

未裝呀,買咗咋,之前粗略度過好似差少少咁。

買時佢話唔一定收錢,裝到唔夠位有需要先批。$150咯。

你個雪櫃高度去到個電錶箱未架?

我個雪櫃唔太大個又好新, 所以就無打算再買過。

你地樣樣都買過新架?
bbnbobo 發表於 2011-12-16 16:40:31

我地本身同父母住,其實好多野都係要買過,同埋諗住整靚間屋有排住,索性全部大件野都買過!

個洗衣機17.X寸~未到18寸深, 會凸出小小, 夠位開的
ray001 發表於 2011-12-16 16:47:50

廁所門框度埋牆好似得16吋多d咋喎!除非你用上開式既歐洲機,唔係邊放得落?

咁都得?!
咁大個洞都幾肉酸喎!如果淨係想廳或者房涼的話,咁咪漏好多冷氣囉!
吳書復 發表於 2011-12-16 14:53:24

"咁大個洞都 really 幾肉酸喎"   same feeling with you !!!! 本帖最後由 conniemcau 於 2011-12-16 19:17:48 編輯

回應 3347# ray

第七張相有冇得諗吓?
    http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=26144

咁大個洞都 really 非常 肉酸 law - bad design  
  (Please don't mind, it is just my opinion)本帖最後由 conniemcau 於 2011-12-16 19:42:28 編輯

廁所門框度埋牆好似得16吋多d咋喎!除非你用上開式既歐洲機,唔係邊放得落?
吳書復 發表於 2011-12-16 18:28:23

我買咗大眼仔, 會凸出小小!! 所以要移洗手盤同換巴士門囉!!

回應  ray

第七張相有冇得諗吓?

咁大個洞都 really 非常 肉酸 law - bad design  ;080...
conniemcau 發表於 2011-12-16 19:29:50

我唔mind,因為呢個係人哋個Royal's design, 唔係我屋企

回應 3379# ray001

I know it is Royal's design, may be I 不懂得欣賞 law

.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...338...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖