香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...343...500
支持鍵盤翻頁

今日再去度過, 勉強有22吋闊, 希望會搵到啱o既冷氣機啦, 仲未諗好買邊個牌子。

唔通我度錯? 我睇返我之前度既... 21吋高x22.5吋闊, 窗台23.5吋深...
可能我當時度埋個鋁框..
吳書復 發表於 2011-12-17 00:59:29
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁奇o既!!!  我地年資多過佢地, 但 HD話我配唔到房架喎, 反而佢地短年資就配到??

回應  bbnbobo

唔係我,係Chunchunchun呀。
恕我多事,俾我一定要,四年可以有屋,我想他還後生,儲...
olive 發表於 2011-12-17 23:28:55

回應 3422# bbnbobo

佢哋係3人家庭,派一房單位。我們是2人,配額唔同嘛。2人年資長啲先有啊。

原來係咁。

回應  bbnbobo

佢哋係3人家庭,派一房單位。我們是2人,配額唔同嘛。2人年資長啲先有啊。
olive 發表於 2011-12-17 23:34:03

回應 3423# olive

係呢, 我想問你有冇安裝室外曬晾衣架?

回應 3425# bbnbobo

想裝呀,但啲申請手續好似好煩咁。諗緊。

係呀, 我聽HD職員話要交工程說明, 仲要比佢地主任睇過無問題先可以安。

回應  bbnbobo

想裝呀,但啲申請手續好似好煩咁。諗緊。
olive 發表於 2011-12-17 23:40:14

我今天睇到有一款室外曬晾衣架都幾好, 裝在政府曬晾衣架上面的簷蓬及支架上有很多圈, 如果冇睇錯可以直接將衣架穿上圈圈內....

回應 3428# yayawu2828

我們一期2人單位曬衫架在廁所。要裝就裝在廳唯一的窗外。請問幾$和在哪裡見到呢?謝謝。

我們一期2人單位曬衫架在廁所。要裝就裝在廳唯一的窗外。請問幾$和在哪裡見到呢?...
olive 發表於 2011-12-17 23:55:59 [/quote]
我行過望上彩賢樓好幾戶都是這個款式....
其實我都想知可以在那裡買到.......

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...343...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖