香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...345...500
支持鍵盤翻頁

回應  herman

你要唔要, 唔知有幾多同事配15室(近垃圾房側), 可否都是年資短(5年下), 最差的單位給...
chunchunchun 發表於 2011-12-17 22:28:56

看咗先, 應該都OK~的
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 3440# olive

Yes ah ! 望晒啟德嗰邊 嗰view is OK ka !!!
    I realize that civil servant public housing 的配額真是越早拿越好 ah !  because 配到配額的機會只會越來越難得到,除非你年資非常長 la !
   And nobody knows what happens or will have  any change in the future policy !!本帖最後由 conniemcau 於 2011-12-18 22:45:10 編輯

因為咁樣出事, 就真係
herman 發表於 2011-12-18 19:18:41

咁又係......但我今日由得宝行到去牛頭角街市果邊都唔見有得賣.......

因為咁樣出事, 就真係
herman 發表於 2011-12-18 19:18:41

What happens ah ???

回應 3444# conniemcau

佢哋講緊裝曬衫架
分享 分享 讚好人數:1查看名單

早半個月前曾於彩德往彩盈搭lap處(公廁側)見過,  
問過價約$480,唔包工。...
taktaktak 發表於 2011-12-18 01:09:26 [/quote]

回應 3409# chunchunchun

我係單邊,我地個景被對面彩盈檔左一半,但我地要。因為年資短,下次未必再有咁好彩派新樓,又怕停賽。本帖最後由 joeywong0202 於 2011-12-18 22:45:20 編輯

回應 3447# joeywong0202

Agreed!

回應 3409# chunchunchun

我係彩亮中高層單邊,我地個景被對面彩盈檔左一半,但我地要。因為年資短,下次未必再有咁好彩派新樓,又怕停賽。又怕20l3多人申請,到時我仔已讀完兼收,無得特别要求,到時派舊樓仲唔想要。我老公同事派舊樓,2次都60一70年代井型,超舊。本帖最後由 joeywong0202 於 2011-12-18 23:48:08 編輯

我冇申請......即興裝咗啦
ray001 發表於 2011-12-18 18:27:15

係囉, 我睇完圖想問你有冇申請的!!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...345...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖